Wymienilem swiece i sie dusi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymienilem swiece i sie dusi
Witam Mam golfa 1.4 ABD wymienilem siwece poniewaz pewnego dnia samochod zaczal mi sie mulic i krztusic oraz nierono chodzic... wiec wymienilem siwece... dopalilem i bylo ok na niskich obrotach bez gazu.... pozniej pojechalem sie przejechac... jak gwałtownie dodaje gazu to sie dusi i tak szarpie nie wiem co jest... prosze o pomoc wczesniej bylo dobrze a po wymianie swiec lipa moze zaplon?
z tego co wiem świece dobiera się katalogowo a nie jakie podlecą na okoKupiłem swiece 4 elektodowe z ngk myslałem ze beda dobre ale teraz zaczynam sie zastanawiac.A może to wina przewodów WN.Przyłączam sie do prośby.
do naszych silników z NGK katalogowo idą 3 -elektrodowe
zawsze będą problemy jak nie założysz takich jakie być powinny
wiem to na swoim przykładzie
Tak kupilem wlasnie takie swiece... dzisiaj zakupione.. nowki... to silnika ABD o takich oznaczeniach... jeszcze dzisiaj sie przejade i zobaczymy jak bedzie bo jak juz pisalem bylo dobrze
[ Dodano: 09 Sty 2007 20:23 ]
Bylem teraz sprawdzic dlaej to samo duzi sie... juz nie mam sil na ten samochod... chce ktos kupic?
[ Dodano: 09 Sty 2007 20:23 ]
Bylem teraz sprawdzic dlaej to samo duzi sie... juz nie mam sil na ten samochod... chce ktos kupic?
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Mysle że nie problem w świecach leży. Jeśli już coś sprawdź czy dobrze je wkręciłeś (czy nie za luźno)Kiedys miałem źle wkręcone świece i auto gubiło zapłon. Musisz sprawdzić kable. Mianowicie czy nie mają przebicia i czy są dobrze założone - czy są dobrze wtyknięte na świece. To czy założysz swiece 4 czy 3 elektrodowe do zapłonu ma się nijak. pozdrawiam