Climatronic w Golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grychol
Nowicjusz
Nowicjusz

Climatronic w Golfie III

Post autor: grychol » wt sty 09, 2007 14:42

Mam w moim Golfie wersje climatronika bez przycisku ECON. Tak więc klima pracuję zawsze w trybie auto jeżeli chcę mieć właczone nawiewy. Mam zatem takie pytanie, czy mogę sobie dołożyć własny przycisk ECON na zasadzie np montażu przycisku od klimy manualnej , który bedzie rozłaczał przewód zasilający sprzęgło kompresora. Bedzie OK, czy ktoś a jakis inny pomysł. Ciąglę działająca klima niepotrzebnie obciąża silnik.

Auto to Golf MK3 Variant 2.0 GT Special

Awatar użytkownika
Jolero
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jolero » wt sty 09, 2007 14:51

tez jestem ciekawy, tzn wiem ze robia tak ludzie ze osobny przycisk ktory rozlacza sprezarke od klimy i niby to dziala. ale ciekawy jestem czy w takiej sytacji climatronic nie wylapie jakis bledów do kompa ze cos nie dziala...
Ciekawy jestem tez czy jak zakupilbym panel z przyciskiem econ czy jest to skomplikowane podlaczyc takie cos, szkoda ze takie cos wymyslili chyba przez rok albo dwa ze bez econa to montowali :/ co za durnie :grin: choc z drugiej strony to plus bo sprezarka dziala caly czas powyzej 3stopni wiec teoretycznie nie powinna sie zablokowac a mialem taka juz akcje z tym ze w pasku b4 w manulanej klimie. ze po zimie niechciala ruszyc.. z drugej zas strony skraca to żywotnosc sprzezarki bo chodzi caly czas wsumie :/ wg mnie jest to wada fabryczna tak samo jak króciec z boku bloku silnika ktory tez jest zle zaprojektowany i w dodaktu plastikowy a nie jak w mk2 aluminiowy. Coprawda dolozyli pozniej funkcje econ ale niemniej jednak skifa, mogli pomyslec a nie teraz mamy climatornic bez econa madafaka :grin:

[b]Dont hate the player, hate the game :] ...
[/b]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”