hałasująca podsufitka w golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

yablko
Mały gagatek
Mały gagatek

hałasująca podsufitka w golfie III

Post autor: yablko » śr cze 07, 2006 15:15

witam
Mam problem z podsufitką w swoim golfie, w miejscu nad lusterkiem wstecznym lata mi niemiłosiernie cała podsufitka strasznie halasujac. Probowalem ja podkleic na tasme dwustronna ale efekt byl krotkotrwaly, moze mial ktos podobny problem ?
Czy podklejenie podsufitki od wewnatrz jakas gabka czy filcem cos zmieni i czy mozna przytwierdzic ja w tym miejscu na stale do dachu samochodu (mam szyberdach i nie wiem czy sa we wspomnianym miejscu sa jakies przewody)

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr cze 07, 2006 15:17

hmm, z przodu powinna ptrzymac sie na mocowaniach daszków przeciw słonecznych... kabli szybra sie nie bój, dla wiekszego miejsca mozesz wyjac silnik szybra - siedzi na dwóch srubach, mozesz tez wyjąc całą lamke zeby miec lepszy dostęp.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

yablko
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: yablko » śr cze 07, 2006 16:43

podsufitka lata mi pomiedzy roletami slonecznymi (czy jak to sie nazywa) dokladnie w miejscu nad lusterkiem wstecznym, wydaje przy tym metaliczny odglos. Obecnie woze kawalek sztywnej pianki dociskajaca ja do luterka wstecznego> Niestety jest to alternatywne rozwiazanie o watpliwym walorze estetycznym.

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr cze 07, 2006 16:51

moze tam w sorku cos ci lata? wypnij i wyjmij silnik szybra i zajrzyj tam.

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

yablko
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: yablko » śr cze 07, 2006 17:39

nie sadze. Jak docisne podsufitke do dachu jest ok.
ale w sumie nic nie stoi na przeszkodzie abym dostal sie do szybra, w kazdym badz razie dzieki za rade

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr cze 07, 2006 17:43

nie ma sprawy :bigok:

Awatar użytkownika
Witoos
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Witoos » śr cze 07, 2006 18:04

hey! Mam ten sam problem z moim autem. Wydaje mi sie ze to ta plastikowa klapka co osłania szyberdach obciąża tak podsufitke ze ona lata i wydaje taki beznadziejny odgłos denerwujący mnie kiedy tylko cieszej sucham radia:/ Nie mam pojęcia co z tym zrobic, jednak wyjęcie silnika szyberdachu nic tu raczej nie pomoze

yablko
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: yablko » pt cze 09, 2006 11:10

u mnie halasuje sama podsufitka, jak ja docisne jest ok, zastanawiam się czy do wewnatrz nie włozyc jakiegos filcu, ewentualnie przymocuje ja jak sie da na plastykowy kolek tak jak na podszybiu. moze ktoś sie już uporał z takim problemem?

Awatar użytkownika
Witoos
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Witoos » ndz sty 07, 2007 23:25

Sorki ze odkopuje temat ale teraz jakieś dziwne dziweki dochodzą z tyłu auta? Taki metaliczne odgłosy jadąc po nierównościach. Co to moze byc?

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=79550]MÓJ MK3 Zapraszam[/url]
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=72ec560f30f9f85f][img]http://images39.fotosik.pl/40/72ec560f30f9f85fm.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”