Centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
denacik100
- Nowicjusz

- Kontakt:
Centralny zamek
witam mam takie pytanko.mam golfa z 94r. no i tak sie zastanawiam jak beda mrozy ok -20st i jak mi zamarznie zamek lub cos z pneumatyki centralnego to jak otworze autko?jak otworze od strony pasazera dzwi to wyje alarm a alarm mam montowany seryjnie.i co bym mial wtedy zrobic?prosze o rade dzieki
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Centralny zamek
W zeszłym roku bywało w moich okolicach -20*C i mój zamek ani też "coś z pneumatyki" nie zamarzły...denacik100 pisze:no i tak sie zastanawiam jak beda mrozy ok -20st i jak mi zamarznie zamek lub cos z pneumatyki centralnego to jak otworze autko?
Dbaj przede wszystkim o ładowanie akumulatora - bo to podstawa przy centralnym. Zamek mi wprawdzie nie zamarzł, ale miałem już inną sytuację średnio przyjemną: Akumulator umarł, więc centralny nie zadziałał... Otwieram z kluczyka, a tu okazuje się, że alarm się załącza, bo prądu jeszcze tyle było, żeby zawyło
Wniosek: zadbaj o sprawny akumulator, posmaruj uszczelki wazeliną - a problemów z otwarciem drzwi nie powinieneś mieć. Aha - na wszelki wypadek warto wozić kable rozruchowe!
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

No dokładnie, ja nie mam centralnego i żadnej elektryki (mimo że auto wypasione) i w zimie nie mogłem się do niego dostać. Zamarzały mechanizmy klamek przednich. Gdybym miał centralny to wlazł bym chociaż tylnymi drzwiami, a tak to lipa.JayT pisze:W zeszłym roku bywało w moich okolicach -20*C i mój zamek ani też "coś z pneumatyki" nie zamarzły...
Poza tym, VW konstruując ten zamek wziął pod uwagę że Golfami jeżdzą ludzie na skandynawskim polu podbiegunowym, a Ty się martwisz co będzie w naszej zimie (śródziemnomorskiej jak narazie
Pozdrawiam
-
denacik100
- Nowicjusz

- Kontakt: