Strasznie Dużo Pali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Chicken20091986
- Nowicjusz
- Kontakt:
Strasznie Dużo Pali
mam golfa mk2 od nie dawna jak jest zimny i go odpale po dodaniu gazu wchodzi na 3 gary :green_fuck: jak sie nagrzeje to normaline ma kopyto acha i jeszcze jedno czasami jak dodam w czasie jazdy lekk gazu to zdycha i nie cągnie dopiero jak mu przycisne to jedzie dobrze . Co może być przyczyną ?????
Chicken
- rross
- Mały gagatek
- Kontakt:
Napisz wiece szczegółow czy na nagrzanym tajk sie dzieje czy na zimnym przy jakich obrotach.
I faktycznie palił ok14 litrów w między czasie sondę lambda wymieniłem
tu mi pomogło wymiana silniczka krokowego ale pewnie wyczyścić możnaacha i jeszcze jedno czasami jak dodam w czasie jazdy lekk gazu to zdycha i nie cągnie dopiero jak mu przycisne to jedzie dobrze . Co może być przyczyną ?????
Sprawdź kable kopułkę i końcówki na świece i same świece. Odkręć je i zobacz jak wyglądają. Poza tym napisz więcej szczegółów.jak jest zimny i go odpale po dodaniu gazu wchodzi na 3 gary :green_fuck: jak sie nagrzeje to normaline ma kopyto
I faktycznie palił ok14 litrów w między czasie sondę lambda wymieniłem
- Chicken20091986
- Nowicjusz
- Kontakt:
na rozgrzanym silniku i tak mniej wiecej na 3 tys obr.rross pisze:Cytat:
acha i jeszcze jedno czasami jak dodam w czasie jazdy lekk gazu to zdycha i nie cągnie dopiero jak mu przycisne to jedzie dobrze . Co może być przyczyną ?????
acha no i ja mam silnik 1,8 na gaźniku i nie wiem czy mam sonde lambde
jak ma ok 3 tys obr to nawet jest zdolny w czasie jazdy zgasnąć ale dodoam gazu jak juz czuje ze gaśnie to wtedy idzie dobrze
Chicken
- Paweł Marek
- V.I.P.
Z tego co napisałeś to można tylko się domyślać że gaźnik jest zepsuty. Musiz więcej szczegółów podać. Bo problemy na zimnym to pewnie awaria ssania. Ale napisz co sie dzieje z wolnymi na ciepłym, czy sa stabilne, czy gaśnie. Czy masz instalację gazową.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Chicken20091986
- Nowicjusz
- Kontakt:
instalacji gazowej nie mam nawet jak stoje to jak dodam gazu do pewnego momentu to dusi sie i gaśnie ale jak od razu dam na maxa to nic sie nie dzieje tak sie dzieje tylko jak jest rozgrzany jak zimny i dodam gazu na maxa to wchodzi na 3 gary i żre tyle benzyny ze masakra
[ Dodano: 03 Lut 2007 10:44 ]
juz jest dobrze dalem gażnik do regeneracji bo ssanie było zepsute nie wyłanczało sie no i wymieniłem przewody kopułke palca świece teraz jest luz. polecam regeneracje gaźnika wygląda jak nówka
[ Dodano: 03 Lut 2007 10:44 ]
juz jest dobrze dalem gażnik do regeneracji bo ssanie było zepsute nie wyłanczało sie no i wymieniłem przewody kopułke palca świece teraz jest luz. polecam regeneracje gaźnika wygląda jak nówka
Chicken