MK3 żarówki podswietlenia zegarow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- michas III
- Nowicjusz
- Kontakt:
MK3 żarówki podswietlenia zegarow
Witam poniewaz nie swieca mi sie juz zaroweczki na zegarach chce sobie je wymienic na niebieskie i czy moglibyscie mi napisac jakie zaroweczki (lub diody) mam kupic? chodzi mi o symbol? i czy zaroweczki mozna wyjac z tego kapturka czy kupuje sie to jako komplet??
koko dżambo i do przodu
Jak juz będziesz wymieniać, to kupuj z kapturkami, jest duzo mniej bawienia się...
Nie zakładałem niebieskich żaróweczek, ale słyszałem, że efekt nie jest dobry...
Ja u siebie założyłem diody, dwie 10mm - wiem, że duże, ale chciałem aby mocno swieciło.... do tego rezystorki i gotowe.
Podobno teraz zakłada się katody, mozna je ściemniać - z diodą tego nie zrobisz.
Nie zakładałem niebieskich żaróweczek, ale słyszałem, że efekt nie jest dobry...
Ja u siebie założyłem diody, dwie 10mm - wiem, że duże, ale chciałem aby mocno swieciło.... do tego rezystorki i gotowe.
Podobno teraz zakłada się katody, mozna je ściemniać - z diodą tego nie zrobisz.
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem u siebie kolorowe żaróweczki, kapturki i diody itp. Więc w sumie wszystko przerabiałem.
I powiem ci tak:
Najlepszy wg mnie efekt daje po prostu naklejenie folii w kolorze jakim chcesz w miejsce oryginalnej. U mnie np jest czerwona i efekt jest niezły.
Folię taką kupisz w hurtowni lub w agecjach reklamowych. Ok 10/15 zł za metr. Jak dobrze pamiętam ta przezroczysta folia nazywa sie fluorescentna.
powodzenia
I powiem ci tak:
Najlepszy wg mnie efekt daje po prostu naklejenie folii w kolorze jakim chcesz w miejsce oryginalnej. U mnie np jest czerwona i efekt jest niezły.
Folię taką kupisz w hurtowni lub w agecjach reklamowych. Ok 10/15 zł za metr. Jak dobrze pamiętam ta przezroczysta folia nazywa sie fluorescentna.
powodzenia
Zeby dostać się do nich, trzeba rozebrac deskę rozdzielczą. W sumie to tylko parę śrubek i to wszystko. Przynajmniej ja nie znam innego sposobu.Paweł83 pisze:Jak mozna sie dostac do tych zarowek jakos od strony maski czy od srodka trzeba rozbierac
Pozdrawiam
A jesli chodzi o kupno zarówek to najlepiej wziąść jedna na wzór i iść do sklepu motorazycyjnego. Powinni mieć i same żarówki i razem z tymi kapturkami.
- michas III
- Nowicjusz
- Kontakt:
- michas III
- Nowicjusz
- Kontakt: