ZARZUCA NA ZAKRĘTACH
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ZARZUCA NA ZAKRĘTACH
siemka jeżdże golfem 3 kombi Tdi ostatnio pojawił się problem z zawieszeniem podczas jazdy po zakrętach odczuwam wrażenie że tył golfa zaczyna latac po drodze ( wynosi go na zakrętach) sprawdziłem amory i są ok tuleje w tylnej belce też wpożądku słyszałem że belka może być krzywa KTOŚ WIE CZEMU TAK SIE DZIEJE???????
uwaga moze to smieszne ale mój golfik miał podobne objawy badałem amorki ok
ale znqjomy mechanik powiedział że czesto ludzie bagatelizuja czytaj olewaja spręzyny a one tez odrywaja bardzo ważna role w aucie więc moim zdaniem spręzyny pozdrawiam
ale znqjomy mechanik powiedział że czesto ludzie bagatelizuja czytaj olewaja spręzyny a one tez odrywaja bardzo ważna role w aucie więc moim zdaniem spręzyny pozdrawiam
www.juniorwwa.fotosik.pl zapraszam
VR-ka zmieniła właściciela.....
pojawiło sie E46 by BMW no cóż życie...
wkrótce toledo 2.3V5 do zmodyfikowania:):)
http://www.forum.auto-moto.sklep.pl/profile.php?mode=register&refer_id=178] [img]http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/img/41788.jpg[/img][/url]
VR-ka zmieniła właściciela.....
pojawiło sie E46 by BMW no cóż życie...
wkrótce toledo 2.3V5 do zmodyfikowania:):)
http://www.forum.auto-moto.sklep.pl/profile.php?mode=register&refer_id=178] [img]http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/img/41788.jpg[/img][/url]
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
maluch,
a mocowanie tylnej belki jest ok? moze belka lata na mocowaniach? Sprawdz tuleje tylnej belki, koszt jednej to gdzies 40-50 zł
I skontroluj luz tylnych łozysk, dociąga sie go centralną nakretką od czopa piasty, mozna sie do niej dostac zdejmując koło i wyjmujac zaślepkę z tarczy lub bębna....
Jesli tył ucieka nawet na równej drodze gdzie nie ma wybojów które mogą spowodac takie zachowanie, to nie sa to raczej ani amorki ani sprezyny, za to najczestszą przyczyną odjeżdzania tyłu na gładkim zakręcie jest to że nie trzyma on geometrii względem przodu wiec :
silentbloki tylnej belki (tuleje) oraz luz na piasćie
A zapytam jescze o jedno. Czy sato seryjne amortyatory i sprezyny? A jesli nie to czy kupiles komplet czy sam dobierałeś sprezyny do amorów?
pzdr
[ Dodano: Wto Sty 02, 2007 15:47 ]
a mocowanie tylnej belki jest ok? moze belka lata na mocowaniach? Sprawdz tuleje tylnej belki, koszt jednej to gdzies 40-50 zł
I skontroluj luz tylnych łozysk, dociąga sie go centralną nakretką od czopa piasty, mozna sie do niej dostac zdejmując koło i wyjmujac zaślepkę z tarczy lub bębna....
Jesli tył ucieka nawet na równej drodze gdzie nie ma wybojów które mogą spowodac takie zachowanie, to nie sa to raczej ani amorki ani sprezyny, za to najczestszą przyczyną odjeżdzania tyłu na gładkim zakręcie jest to że nie trzyma on geometrii względem przodu wiec :
silentbloki tylnej belki (tuleje) oraz luz na piasćie
A zapytam jescze o jedno. Czy sato seryjne amortyatory i sprezyny? A jesli nie to czy kupiles komplet czy sam dobierałeś sprezyny do amorów?
pzdr
[ Dodano: Wto Sty 02, 2007 15:47 ]
oczywiscie to da takie same efekty jak opisalemmaluch pisze:belka może być krzywa
mój problem pojawia się na każdym zakręcie z prędkościom około 80 90 km/h sprawdzałem amorki mają po 67% przyczepności tuleje belki założyłem nowe być może że to wynoszenie jest związane z moim drugim problemem przy prętkości 70 80 przy gwałtownym chamowaniu auto zarzuca w poprzek drogi raz w jedną strone raz w drógą
A zaczales od sprawdzenia najprostszego i najwazniejszego- a mianowicie czy masz we wszystkich oponach jednakowe cisnienie?
Mialem tak raz, ze tyl mi rzucalo na zakretach i to dosc mocno, podobnie bylo przy gwaltownym skrecie na prostej. Sprawdzilem cisnienie i okazalo sie, ze z jednej oponki z tylu zeszla mi atmosferka dopompowalem i jest OK
Mialem tak raz, ze tyl mi rzucalo na zakretach i to dosc mocno, podobnie bylo przy gwaltownym skrecie na prostej. Sprawdzilem cisnienie i okazalo sie, ze z jednej oponki z tylu zeszla mi atmosferka dopompowalem i jest OK