Wyrwany przegub :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Wyrwany przegub :(
Witam !!
Chciełbym sie dowiedzieć jak w miare szybko wymienić przegub bo niedawno wsumie wczoraj usłyszałem zgrzyt i po przegubie rozleciał sie na kawałki głównie mi chodzi o tą dużo śdube na piaście jak ja można by wmiare łatwo odkręcić ale inne pomysły tez mile widziane.
Z góry dziękuje !!!
Chciełbym sie dowiedzieć jak w miare szybko wymienić przegub bo niedawno wsumie wczoraj usłyszałem zgrzyt i po przegubie rozleciał sie na kawałki głównie mi chodzi o tą dużo śdube na piaście jak ja można by wmiare łatwo odkręcić ale inne pomysły tez mile widziane.
Z góry dziękuje !!!
no tu tylko duzy klucz nasadka 30 z tego co pamietam , ja do tej sruby uzywam rury własnej roboty bo jest zakrecona ona zdrowo i dokrecic tez trzeba dobrze, odkrec tylko srube od sworznia i wybij sworzen wtedy nie przestawisz geometrii a przegub to wybiji gumowym młotkiem ,bynajmniej ja tak robiłem pzdr.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale co rozumiesz przez "luzy na półosiach"???? wyrobione frezy czy półoś lata na boki ( koło - skrzynia) jeśli to drugie to sprawdź czy zabezpieczenia są na swoim miejscuGwizdek1982 pisze:aha i jeszcze mam pytanie jak zlikwidowac nadmierne luzy na półosiach ??
acha i jeszcze jedno zanim zabierzesz sie za przeguby zaopatrz sie w smar grafitowy do nich
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
no oki, wymieniłem przeguby oba i luzy znikły tak mi się wydaje tak wiec awarja została naprawiona, zostało tylko dojśc dlaczego na zimnym przerywa mi silni wydaje mi się ze to pompa i niewiem czy to jest sens ją regenerować tak czy inaczej wielkie dzieki wszystkim forumowiczą za zainteresowanie ps. wszystkim życze szczęśliwego nowego roku !!!