zbieżnosc prosze o rade

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grybam
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

zbieżnosc prosze o rade

Post autor: grybam » czw gru 28, 2006 10:29

witam bylem dzis ustawic zbieznosc i koles chyba spapral robote bo chyba nie powinny dziac sie takie cuda kiedy dodaje gazu rwie mi kierownice w lewo kiedy hamuje dzieje sie to samo czy to wina tego jak koles to ustawil czy czegos innego wszytskie gumy na wahacach i koncowki drazkow wymienione pozdro czekem na odp

simann
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: simann » czw gru 28, 2006 10:39

Witam.
Raczej gość coś spaprał bo robiłem zbieżność 1-mc temu również z wymianą wszystkich gum i auto idzie jak po szynach.

PS.Rozumiem że nic takiego wcześniej sie nie działo.

grybam
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: grybam » czw gru 28, 2006 10:45

nie nic sie nie dzialo takiego wsyztsko bylo ok tylko go sciagało troche bo wiadomo poco sie wymienia zeby nie sciagało :) a tu nastepne dziadostwo ajaja

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » czw gru 28, 2006 11:17

grybam pisze: czy to wina tego jak koles to ustawil czy czegos innego wszytskie gumy na wahacach i koncowki drazkow wymienione
To wygląda jakby gdzieś był luz w zawieszeniu. Ja bym zaczął sprawdzanie od szarpaka

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » czw gru 28, 2006 11:25

Adamtd, ma dobre przeczucie, wymieniłes pare elementów i układ kierowniczy oraz awieszenie troche sie "usztywniło", ale gdzieś jeszcze został jakis element który pod obciążeniem (przyspieszanie/hamowanie) sie odkształca i dlatego uciekanie jednego kola występuje i utrata stateczności, trzeba sprawdzic jeszcze raz wszystko dokładnie najlepiej na mocnym szarpaku - gdzies jeszcze cos zostało do wymiany , albo cos nie jest dobrze skręcone i jest luz.

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

grybam
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: grybam » czw gru 28, 2006 11:59

racja panowie bylem jeszcze raz na kontroli i okazalo sie ze sworzen byl poluzowany nie dokrecilem widocznie i sie poluzowal ale zeby tego kolesie nie zobaczyli to dziwne wsyztsko wrocilo do normy aha i malo powietzra w lewym kole pozdro dzieki za podpowiedzi zamykam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”