Filtr przeciwpyłkowy ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Filtr przeciwpyłkowy ??
Mam mały problem. Mianowicie zakupiłem ostatnio filtr przeciwpyłkowy ( wygląda podobnie do filtru powietrza z tym ze mniejszy prostokat ) Gdy dostałem sie do starego filtra w celu wymiany jakiez było moje zdziwienie gdy kształt starego jest inny.. jest zwiniety w swojej obudowie w łuk. Ten co ja kupiłem w zaden sposób tu nie pasuje. Nigdzie w hurtowni niema takich filtrów. Pomocy !! o co z tym chodzi czy ktos wie ????
przemo
Dokładnie sa dwa rodzaje prostokatny i łukowaty. Sa zamienniki wiec nie powino byc problemu. Ten łukowaty zawiera chyba węgiel aktywny i dla tego jest drogi a inne sa bez wegla zwykłe papierowe badz z tkaniny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Prostokatne tez moga byc z weglem.Atomic10 pisze:Ten łukowaty zawiera chyba węgiel aktywny i dla tego jest drogi a inne sa bez wegla zwykłe papierowe badz z tkaniny.
Przykladowo Filtron prostokatny zwykly kosztuje ok 20zl, a z weglem ok 30zl.
Ten lukowaty jest od razu w ramke wklejony chyba i nie wymieni sie samego wkladu. Chociaz kiedys zrobilem taka przerobke w Jetta Mk2. Nie moglem dostac polokraglego, wiec obcialem odpowiednio boki i sama "harmonijke" wkleilem na polimer w stara ramke...
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Filtr przeciwpyłkowy ??
niewiem jakie hurtownie odwiedzales ale....nie skomentujeprzemopiek pisze:Mam mały problem. Mianowicie zakupiłem ostatnio filtr przeciwpyłkowy ( wygląda podobnie do filtru powietrza z tym ze mniejszy prostokat ) Gdy dostałem sie do starego filtra w celu wymiany jakiez było moje zdziwienie gdy kształt starego jest inny.. jest zwiniety w swojej obudowie w łuk. Ten co ja kupiłem w zaden sposób tu nie pasuje. Nigdzie w hurtowni niema takich filtrów. Pomocy !! o co z tym chodzi czy ktos wie ????
taki filtr z filtrona kosztuje 80 zl k1005 knecht 86 zl
jest tez filtr zamienny z valeo w ksztalcie prostokota ale juz z ramka i zaczepy pasuja w miejscie filtra polokraglego koszt 45 zl ten z valeo mam u sibie wlozony mamy pewnie identyczna wersja golfa GT
czesci dostepne wciagu jednego dnia
Mam taki u siebie zapłaciłem chyba 30zł plus przesyłka firmy Valeo z plastikowa ramkątomekzabrze pisze:jest tez filtr zamienny z valeo w ksztalcie prostokota ale juz z ramka i zaczepy pasuja w miejscie filtra polokraglego koszt 45 zl
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
ja napisalem za ile ja moge zalatwic....... mysle ze na pewno nie placiles 30 zl ale skoro tak mowisz to ok daj koledze namiary i niech tez tam kupi za 30zl ja twierdze ze to nie mozliwe ze w tej cenie ktos to sprzedaje......( znam swoje rabaty i widze cene zakupu wiec moge cos o tym powiedziec )Atomic10 pisze:Mam taki u siebie zapłaciłem chyba 30zł plus przesyłka firmy Valeo z plastikowa ramkątomekzabrze pisze:jest tez filtr zamienny z valeo w ksztalcie prostokota ale juz z ramka i zaczepy pasuja w miejscie filtra polokraglego koszt 45 zl
Pozdrawiam
pozdrawiam
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
panowie a ja okleiłem swoją kratkę filtrem przeciwpyłkowym od odkurzacza, przeciez to i tak siedzi pod plastykami! Nic nie widać a koszt 10 zł....tasmy użyłem tej mocnej czarnej grubej szerokiej (jest tez srebrna)
Kasa w kieszeni zostaje polecam....
(Jak ktos jest wybredny to moze sobie nawet jakieś specjalne filtry porobić )
Pzdr
Kasa w kieszeni zostaje polecam....
(Jak ktos jest wybredny to moze sobie nawet jakieś specjalne filtry porobić )
Pzdr