Cykanie w silniku...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cykanie w silniku...
Witajcie...
Mam taki problem...otóż odpaliłem dzisiaj samochód i zaniepokoił mnie dziwny dźwięk który dochodził z silnika...zwiększając obroty zwiększała się częstotliwość tego "cykania".
Otworzyłem maskę i chyba dochodzi to z górnej części silnika...psiknąłem WD-40 na pasek klinowy i dalej to samo...dźwięk jest jednostajny i przypomina "cykanie". Dodam może że pompa wody wymieniana jakieś 15 tyś km temu...
Co to może być i jak ustalić skąd on dochodzi i czy może to być coś poważnego?
Pozdrowienia
Piotr W.
Mam taki problem...otóż odpaliłem dzisiaj samochód i zaniepokoił mnie dziwny dźwięk który dochodził z silnika...zwiększając obroty zwiększała się częstotliwość tego "cykania".
Otworzyłem maskę i chyba dochodzi to z górnej części silnika...psiknąłem WD-40 na pasek klinowy i dalej to samo...dźwięk jest jednostajny i przypomina "cykanie". Dodam może że pompa wody wymieniana jakieś 15 tyś km temu...
Co to może być i jak ustalić skąd on dochodzi i czy może to być coś poważnego?
Pozdrowienia
Piotr W.
jesli cyka wtrysk to normlane...u jednych cyka glosniej i innych ciszej..nie masz czym sie martwic...po 2km jakby byly popychacze to powinny sue wyciszyc...przylóz ucho do obudowy wtrysku i bedziesz wiedzial czy cyka tam czy nie...jak przylozysz powinno byc bardzo glosno
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6