Migająca lampka kontrolna oleju.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Migająca lampka kontrolna oleju.
I jeszcze jeden temat. Od jakiegoś czasu, wydaje mi się że wcześniej tak nie było, w momencie odpalenia auta miga parokrotnie lampka kontrolna oleju. W instrukcji obsługi jest napisane, że usterka jest wtedy gdy lampka nie gaśnie, a tutaj gaśnie ale po odpaleniu kilkakrotnie miga. Nie wiem czy to jest ok czy nie. Sprawdzałem parokrotnie stan oleju. Jest delikatne zużycie ale nie w jakichś strasznych ilościach. Akurat w tym zakresie (pochłanianie oleju) autko spisuje się na fest. Niepokoi mnie natomiast ta lampka. Chyba że to może być jakaś wada elektryczna? Nie wiem, dlatego bardzo proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam wszystkim forumowiczów.
Pozdrawiam wszystkim forumowiczów.
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
zamioculcas pisze:Jaki masz filtr paliwa? Filtron? Ja miałem poprzednio filtrona migalo, ale ostatnio przy zmianie oleju zalozylem manna i nie miga.
Pewnie chodzi Ci o filtr oleju a nie paliwa Ja miałem to samo na filtronie 3 razy mrugała i dopiero gasła jak odpalałem ciepły silnik. Teraz mam filtr Mann i jest spokój niekiedy raz mrugnie po odpaleniu
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
Heh no jasne że oleju, przejęzyczyłem się.Zilly pisze:zamioculcas pisze:Jaki masz filtr paliwa? Filtron? Ja miałem poprzednio filtrona migalo, ale ostatnio przy zmianie oleju zalozylem manna i nie miga.
Pewnie chodzi Ci o filtr oleju a nie paliwa Ja miałem to samo na filtronie 3 razy mrugała i dopiero gasła jak odpalałem ciepły silnik. Teraz mam filtr Mann i jest spokój niekiedy raz mrugnie po odpaleniu
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
to że miga po dpaleniu to się nie martw jak miałem oryginalny filtr to niemigała ale jak zmieniłem na Filtrona to teraz kilka razy mrugnie po odpaleniu . NIC GROŹNEGO
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]