Oświetlenie bagażnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bosman
Nowicjusz
Nowicjusz

Oświetlenie bagażnika

Post autor: bosman » wt gru 19, 2006 10:00

Witam. Ktoś wie, gdzie znajduje się włącznik oświetlenia bagażnika? Myślałem, że mam spaloną żarówkę, ale okazało się, że jest OK ale nie świeci po otwarciu klapy :(
Ostatnio zmieniony wt gru 19, 2006 11:48 przez bosman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt gru 19, 2006 10:17

wyłącznik oświetlenia bagażnika masz w zamku klapy

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » wt gru 19, 2006 11:22

spróbuj poruszać ryglem - "językiem" zamka klapy czasem nieodbija do końca i żarówka się nie świeci. możesz też mieć przerwane przewody idące do zamka.

bosman
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bosman » wt gru 19, 2006 11:43

OK, dzięki. Muszę sprawdzić. Pewnie coś z zamkiem, bo często nie mogę go otworzyć - przekręcam klucz, naciskam i nic. Trzeba będzie sprawdzić.

[ Dodano: 28 Gru 2006 16:08 ]
Zdjąłem dzisiaj ten plastik z tylnej klapy od środka i okazuje się, że nie działa włącznik w zamku, bo jak zwarłem piny we wtyczce to światełko się zapaliło :) Teraz pytanie: czy ten zamek jest na tyle mało skomplikowany, że jak go rozkręce to będę potrafił go złożyć, czy powypada mi stamtąd kupa sprężyn itp?
Myślałem też, żeby zewrzeć te piny na stałe a koło żaróweczki dać mały wyłącznik i włączać ręcznie, ale wolałbym, żeby włączało się samo przy otwieraniu...

[ Dodano: 28 Gru 2006 16:16 ]
Zdjąłem dzisiaj ten plastik z tylnej klapy od środka i okazuje się, że nie działa włącznik w zamku, bo jak zwarłem piny we wtyczce to światełko się zapaliło :) Teraz pytanie: czy ten zamek jest na tyle mało skomplikowany, że jak go rozkręce to będę potrafił go złożyć, czy powypada mi stamtąd kupa sprężyn itp?
Myślałem też, żeby zewrzeć te piny na stałe a koło żaróweczki dać mały wyłącznik i włączać ręcznie, ale wolałbym, żeby włączało się samo przy otwieraniu...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”