Osłona silnika - montaż
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
adam_franciszek
- Mały gagatek

Osłona silnika - montaż
Ma ktos doswiadczenia z montazem oslony silnika? Chodzi mi o to, czy montowac na stale (nity) czy na sruby. A jak na sruby, to czy nie ma prolemow z montazem (czy jest jak zlapac zeby przykrecic... (od ktorej strony dawac nakretki? Rozumiem, ze bez kanalu sie nie obejdzie... nie mowiac o podnosniku u mechaniorow. A jesli nity, to wiadomo, a sruby jakie radzicie... jakies nierdzewki by sie przydaly...a nie beda sie odkrecac od ew. wibracji? I jeszcze jedno, czy taka oslona przeszkadza w drobnych naprawach czegos... mi sie wydaje, ze nie powinna... stad pomysl z nitami...
Czolem!
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
nigdy nie dawaj na nitach!!!!!.
niezrobisz nic od spodu jak masz osłone.
nawet nie zmienisz oleju w skrzyni, nie ustawisz biegów na cięgnie.
przykręca się bez problemu jak masz proste auto heheh i zależy jaka osłona jak jakaś ciulowa podruba to nie siądzie za hu....
kręci się ja :
1.przedni pas chyba 4 wsówki stalowe na blachowkręty takie jak masz błotniki przykręcone.
2.do sanek też chyba z 4 wkręty bez wsówek.
3.do podłużnic są otwory na kostki plastikowe kwadratowe i wkrętami kręcisz i ma trzymać.
pozdro.
niezrobisz nic od spodu jak masz osłone.
nawet nie zmienisz oleju w skrzyni, nie ustawisz biegów na cięgnie.
przykręca się bez problemu jak masz proste auto heheh i zależy jaka osłona jak jakaś ciulowa podruba to nie siądzie za hu....
kręci się ja :
1.przedni pas chyba 4 wsówki stalowe na blachowkręty takie jak masz błotniki przykręcone.
2.do sanek też chyba z 4 wkręty bez wsówek.
3.do podłużnic są otwory na kostki plastikowe kwadratowe i wkrętami kręcisz i ma trzymać.
pozdro.
-
adam_franciszek
- Mały gagatek

No, o takie informacyje mnie chodzilo.... Dzieki!
Ale kurcze nie wiedzialem, ze nie bedzie sie dalo bez demontazu oleju zmieniac.... w skrzyni biegów... No, bo oczywiscie nie w silniku...Tam w oslonie otwor wielkosci brytwanki - mniemam, ze na miske olejowa... wiec uwzglednia korek spustowy oleju.
Technicznie, to z przodu mam 5 otworow, z tylu 4 i po jednym na nadkolach. Kupilem u super sprzedawcy na alle..., ktory to produkuje - wczesniej wypytujac o szczegoly i potwierdzajac, ze do mojego typu Golfersa sie nadaje.
http://moto.allegro.pl/item150479671_os ... lf_ii.html
Czy mam prosto, to sie dopiero okaze przy montowaniu... he, he (nie taka smieszna ta informacja)
Ale kurcze nie wiedzialem, ze nie bedzie sie dalo bez demontazu oleju zmieniac.... w skrzyni biegów... No, bo oczywiscie nie w silniku...Tam w oslonie otwor wielkosci brytwanki - mniemam, ze na miske olejowa... wiec uwzglednia korek spustowy oleju.
Technicznie, to z przodu mam 5 otworow, z tylu 4 i po jednym na nadkolach. Kupilem u super sprzedawcy na alle..., ktory to produkuje - wczesniej wypytujac o szczegoly i potwierdzajac, ze do mojego typu Golfersa sie nadaje.
http://moto.allegro.pl/item150479671_os ... lf_ii.html
Czy mam prosto, to sie dopiero okaze przy montowaniu... he, he (nie taka smieszna ta informacja)
Czolem!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ja mam zalozona na zime przynajmniej i jestem bardzoz zadowolony, nie na stale bo tak jak piter_s, cos moze byc potrzebne i bedziesz musial rwac nity, a co do zmieniania oleju w skrzyni to ja jestem wyznawca ze oleju w skrzyni sie nie zmienia, tylko uzupełnia ewewntualnie.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!