d czy td w mk2?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
d czy td w mk2?
siema mam pytanko czy jest duuza roznica miedzy 1.6D a 1.6TD?? czy roznice tylko widac jak sie przyspiesza?? jak to jest? wy macie wieksze doswiadczenia:) chodze na prawko i chce kupic sobie takiego mk2:) dla poczatkujacego kierowcy i dla niezbyt bogatego(jeszcze chodze do szkoly,nie zarabiam wiec autko musi byc oszczedne:)) jakiego byscie polecili?:) dzieki z góry za wszystkie odpowiedzi:)Pozdrawiam:)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam.
Ja bym radził TD. Różnioca jest bardzo duża. Jechałem Audi 80 z silnikiem 1.6D (cięższe od Golfa) i porównując do moich różnica straszna. Bałem się wjeżdżać na skrzyżowania w obawie, że nie zdążę. Corsa 1.7 D juz jest o wieeeeele szybsza. Poza tym czas wyprzedzania ciężarówki takim samochodem bezpiśrednio przedkłada się na bezpieczeństwo.
Co z tego że jesteś młody i że dopiero robisz prawko, jak po miesiący jeżdżenia zapytasz na forum co zrobić, żeby zwiększyć moc diesla Zapas mocy powinien być ze względy na bezpieczeństwo.
Pozdrawiam.
Ja bym radził TD. Różnioca jest bardzo duża. Jechałem Audi 80 z silnikiem 1.6D (cięższe od Golfa) i porównując do moich różnica straszna. Bałem się wjeżdżać na skrzyżowania w obawie, że nie zdążę. Corsa 1.7 D juz jest o wieeeeele szybsza. Poza tym czas wyprzedzania ciężarówki takim samochodem bezpiśrednio przedkłada się na bezpieczeństwo.
Co z tego że jesteś młody i że dopiero robisz prawko, jak po miesiący jeżdżenia zapytasz na forum co zrobić, żeby zwiększyć moc diesla Zapas mocy powinien być ze względy na bezpieczeństwo.
Pozdrawiam.