Dużo pali!!! Co robic??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mi5iek84
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mi5iek84 » wt mar 08, 2005 23:38

polo007 pisze:WLASNIE NIEDAWNO NABYLEM GOLFA MK III 1,4 nio i mam ten sam problem znikajace paliwo bylem u mechanika i powiedzial ze to sonada lambda wiec ja wymienilem praca silnika sie znacznie poprawila ale spalanie niebardzo jak narazie za 30 zl przejechalem 50 km :-( nie wiem co moze byc przyczyna takiego spalania niew eim czy to nie oponki 255, na 16' POMOCY!!!!!!!!!!
ja tam moze ekspertem nie jestem ale moze to te oponki jednak. no chyba ze sie pomuliles piszac ich wymiar. 255 na 16. mi na 205 na 15 z takim samym silnkiem palil kolo 10 latem. ale teraz zmieniam na wezsze:P

król

Post autor: król » śr mar 09, 2005 09:18

WItam. Troche mnie wszyscy pocieszacie bo mój GTI 2E pali 13-15 litrów gazu po mieście. Jeżdżę na bardzo krótkich odcinkach i praktycznie cały czas na zimnym silniku. Może jak się ociepli to mniej zechce palić. Póki co już myślałem go sprzedać zanim mnie zrujnuje, ale wstrzymam się trochę bo widać taki urok VW.

szampon_ziolowy

Post autor: szampon_ziolowy » śr mar 09, 2005 09:43

moze sonda ci walnela?

Ale tak szczerze to mnie zaczyna sie wydawac, ze KAZDE auto bedzie podobnie spalalo na krotkich odcinkach z ciagle zimnym silnikiem. Poruszam sie podobnie po miescie jak ty i tez mi spala duzo ale benzyny, chce zmienic na LPG zeby zaoszczedzic troche

MekkaB

Post autor: MekkaB » śr mar 09, 2005 11:37

Witam
Moja 3 1,6 75 km latem ok 8,5 zima mi wcina ok 11 - 11,5 gaziku oczywiscie. Pokonuje trase ok 8 km w jedna strone do pracy i 2 tyle powrot :grin:
Na autronicu, przyt stylu jazdy - sportowy oczywiscie :-)))
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Forester
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Forester » czw mar 10, 2005 20:10

w grudniu i styczniu(tzn od kiedy zagazowalem golfika) mialem spalanie srednie ponizej 9 l gazu, w lutym i marcu blisko 11

mrozy i zwiekszenie udzialu cyklu miejskiego moze spowodowac taka rozniece spalania ??

piott
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: Golf 7 Variant
Kontakt:

Post autor: piott » czw mar 10, 2005 20:46

W gaznikach 1B jest takie uzadzenie membranowe , ktore wzbogaca mieszanke przy srednich obciazeniach silnika. jezeli membrana stwardnieje ze starosci to w pewnym momencie peka i robi sie dziura. silnik dostaje wtedy bardzo duza ilosc paliwa, ktorego nie ma szans spalic, jest slaby, duzo pali bo sie "zalewa". moze byc tez uszkodzony plywak lub zaworek iglicowy. moze tez byc zatkana dysza powietrza, nie pamietam dokladnie ale jest to chyba jedna z tych wkrecanych z gory. Przy bardzo duzej dawce paliwa silnik, w tym takze benzynowy moze tez kopcic na czarno.

jeszcze jedno. jezeli dawka paliwa jest bardzo bogata silnik odpala bez "ssania". przy uruchamianiu zimnego silnika nie wciskaj gazu i zobacz czy odpali.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”