[MK2] Drgania silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maciej red
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK2] Drgania silnika

Post autor: maciej red » sob gru 09, 2006 21:02

Jestem posiadaczem od pewnego czasu golf 1,8 benzyna.Wymieniłem poduszkę gumowo-hydrauliczną pod skrzynią biegów a poniżej 2000 i powyżej 3000 obrotów jest wibrator jestem facetem i mi to nie pasi myślaŁEM przedtem że to poducha bo sprzęgło szarpało trochę pomogło lecz wibracje pozostały przebieg 225000 czy to może być niewyważona masa sprzęgłą czy to możę wał silnika na sto procent przebieg nie jest większszy , czy jest możliwość że w układzie sprzęgła występuje masa niewyważona, bo takie są OBJAWY .piszcie co wiecie na ten temat
Ostatnio zmieniony sob gru 09, 2006 21:17 przez maciej red, łącznie zmieniany 1 raz.

maciej

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » sob gru 09, 2006 21:28

jest to mozliwe bo kolo zamachowe sie wywaza . jesli bylo odchudzone i nie wywazone to moze wpadac w drgania ale nie sadze aby to przekladalo sie na takie drgania

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

maciej red
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maciej red » sob gru 09, 2006 22:16

Tyle to wiem czy może na tarczy dociskowej brak czegoś tam może to powodować czy wał po takim przebiegu może być zużyty .boję się ze być moze sprzęgło wydupi mi wał silnika a wtedy kaplica.

maciej

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”