[mk3] Jakie świece???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[mk3] Jakie świece???
Musze teraz wymienic świece i potrzebuje uzyskac porady jakie założyć do gazu?Czy maja to byc trójelektrodowe czy lepiej jednoelektrodowe no i jakiej firmy polecacie?
- DJ Tomekk
- Born for Diesel
- Kontakt:
Popieram poprzednika, ja mialem mk2 1,3 na gazie i problemy bo przerywal silnik. Wymienilem filtr powietrza,przewody, swiece zalozylem Boscha, potem Iskre i nic. Potem gosc w sklepie polecil mi NGK i bylo jak w niebie!!A do gazu jednoelktrodowe najlepiej.Aha, przerwe ustaw sobie na 0,4mm. ja probowalem i taka szczelina jest najlepsza do gazu
[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
-
- Mały gagatek
Dzieki za wyczerpująca odpowiedztomuniu pisze:Popieram poprzednika, ja mialem mk2 1,3 na gazie i problemy bo przerywal silnik. Wymienilem filtr powietrza,przewody, swiece zalozylem Boscha, potem Iskre i nic. Potem gosc w sklepie polecil mi NGK i bylo jak w niebie!!A do gazu jednoelktrodowe najlepiej.Aha, przerwe ustaw sobie na 0,4mm. ja probowalem i taka szczelina jest najlepsza do gazu
ja sie nie zgadzam z kolegą z rzeszowa, do gazu najlepsze świece są trójelektrodowe, ala tak jak kolega uważam że NGK są najlepsze. Wejdz sobie na polską stronę tej firmy i podaj rocznik auta, model, pojemnośći i chyba jeszcze kod silnika (nie pamiętam już) i tam ci sie wszystko ukarze jaki świece są zalecane do twojego autka. Ja do 1,8ABS tej firmy dałem 72 zł
MK III 1,8ABS full option