Szybko mrugający kierunkowskaz w prawo a w lewo norma
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Szybko mrugający kierunkowskaz w prawo a w lewo norma
Witam jak w temacie mam takie problem ://
Jak dziś wymieniłem zarówki z diodowych bo mi za szybko kierunki mrugały i mnie to zaczeło wqr :// na azure vision (które tez mnie juz wqr.. bo miały sie nie odbijać tylko niby dostosować i zaraz pojdzie odpowiedni komentarz dla tego Pana) ale nie o to chodzi tylko o to ze:
Gdy włącze kierunkowskaz w prawo to mi kierunek szybko miga a jak w lewo to spokojnie ładnie równo ) i nie wiem co to jest :/
Czy to wina przerywacza ???
jesli tak to ile za to zapłace ??
Jak dziś wymieniłem zarówki z diodowych bo mi za szybko kierunki mrugały i mnie to zaczeło wqr :// na azure vision (które tez mnie juz wqr.. bo miały sie nie odbijać tylko niby dostosować i zaraz pojdzie odpowiedni komentarz dla tego Pana) ale nie o to chodzi tylko o to ze:
Gdy włącze kierunkowskaz w prawo to mi kierunek szybko miga a jak w lewo to spokojnie ładnie równo ) i nie wiem co to jest :/
Czy to wina przerywacza ???
jesli tak to ile za to zapłace ??
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 23:37 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja borykam sie z podobnym problemem z lewej i prawej strony szybko mi migaja kierunkowskazy , na awaryjnych jest ok , podejrzewam ze zarowki sa zbyt slabe musze zobaczyc jaka maja wartosc
a moze jest to inna przyczyna?
Pozdrawiam
a moze jest to inna przyczyna?
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
Witam!
Najpierw zalecam sprawdzić czy na czy nie spaliła się żarówka w którymś z kierunków.
Następnie jeśli wszystkie żarówki są takie jak się należy to po tej stronie co miga sz\ybciej należy sprawdzić połączenie z masą np. masa aku z masą żarówki przez omomierz.
Tylko proszę pamiętać, żemy omomierzem mierzyć miedzy (-) a (-), że by nie sprawdzić czasami rezystancji zasilania.
Problem ten dotyczy masowo starszych aut - maluchy i polonezy.
Najpierw zalecam sprawdzić czy na czy nie spaliła się żarówka w którymś z kierunków.
Następnie jeśli wszystkie żarówki są takie jak się należy to po tej stronie co miga sz\ybciej należy sprawdzić połączenie z masą np. masa aku z masą żarówki przez omomierz.
Tylko proszę pamiętać, żemy omomierzem mierzyć miedzy (-) a (-), że by nie sprawdzić czasami rezystancji zasilania.
Problem ten dotyczy masowo starszych aut - maluchy i polonezy.
................................................
"MK3 TDI 90 PS"
"MK3 TDI 90 PS"
A kierunek w ogóle działa? Jeśli nie, to radzę go obejrzeć od środka - czy po rozebraniu go na części nie będzie luzów między kabelkami etc. Może być to po prostu starość kierunków. Ja swoje musiałem wymienić, bo po przylutowaniu kabelka z powrotem na jego miejsce posypała mi się cała blaszka..
Everyone dies. Not everyone lives.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie mozliwe :// Na doidowych Mrugało wszystko tak samo czyli szybko Teraz załozyłem inne na tył i gdy wkładam z ledej to wyraznie wolniej nawet bym powiedział zbyt wolno mruga:/// A gdy wkładam zarówe z prawej strony to tylo troche wolniej mruga ale jeszcze szybko :/guti pisze:manetka kierunkowskazow
Dzis to sprawdzałem i teraz juz nie wiem :/ a moze to coś jest nie tak z lewym bo zby tolno mruga ?????????? mi sie wydaje :/
To_mas, częstotliwość mruganie jest zależna od mocy żarówek na stronie (lewa, prawa), dlatego jeśli jakaś się spali ta strona mruga szybciej. Moc żarówek przewidziana to: przód-21+tył 21+ew. boczne-5W. Jeśli nie masz jednakowej mocy po obu stronach, to może być różnica w częstotliwości mrugania (dlatego diodowe migają szybka-bardzo mała moc)