[MK3] Problem z kontrolka od oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[MK3] Problem z kontrolka od oleju
Pomóżcie mam taki problem że zapala mi sie kontrolka od oleju gdy silnik sie nagrzeje i jak zostawie go na biegu jałowym na 800 obrotach jak juz ma 900 kontrolka gaśnie jaka moze być tego przyczyna??? Oleju mam w polowie pomiedzy max a minimum!!!
Przyczyna może być zbyt niskie ciśnienie oleju. Temat mocno opisany i szukaj tu http://forum.vwgolf.pl/search.php
Napisz coś o tym aucie ile ma przejechane jaki rocznik i jaki olej masz wlany. I kiedy ten olej wymieniałeś. Może dać coś wymiana oleju i filtra
Do sprawdzenia na początek masz generalnie ciśnienie oleju - to na początek. Potem może być jeszcze padnięty czujnik, albo dużo poważniejsze rzeczy....
Napisz coś o tym aucie ile ma przejechane jaki rocznik i jaki olej masz wlany. I kiedy ten olej wymieniałeś. Może dać coś wymiana oleju i filtra
Do sprawdzenia na początek masz generalnie ciśnienie oleju - to na początek. Potem może być jeszcze padnięty czujnik, albo dużo poważniejsze rzeczy....
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Nowicjusz