[MK3] Które przewody zmostkować po wymianie lamp przednich?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bumelant
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3] Które przewody zmostkować po wymianie lamp przednich?

Post autor: bumelant » pn gru 04, 2006 19:11

Wymieniłem lampy z H4 na ala mk4 i w momencie zapalania świateł długich gasną mi mijania, a wiem że moze byc inaczej. Do lamp dołączona była blaszka do zmostkowania w skrzynce z bezpiecznikami, ale tam w nr.10 juz cos takiego jest wsadzone i zgłupiałem.
Z forum dowiedziałem się że jest inny sposób, zmostkować przewód żółty i biało-czarny przy wyłączniku światła i wtedy będzie ok, ale tu znowu natrafiłem na problem.
Znalazłem przewód czarno-biały , wchodzi w 2, ale nie ma żóltego, są tylko:
Żólto-czarny wchodzi w 5
Żólto-szary wchodzi w 13
Żółto-czerwony wchodzi w 11
I który z nich podłączyć z czar-białym?
Nie bardzo chciałbym próbować w ciemno....zwarcia.
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 19:17 przez bumelant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 04, 2006 20:42

Jeśli to ja napisałem to zrobiłem cholera błąd. Nie w wyłączniku świateł tylko w wiązce od manetek. Kolory jak na wstępie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bumelant
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bumelant » śr gru 06, 2006 01:33

Paweł Marek pisze:Jeśli to ja napisałem to zrobiłem cholera błąd. Nie w wyłączniku świateł tylko w wiązce od manetek. Kolory jak na wstępie
Ja zrobiłem błąd...pisałeś oczywiście o manetce, dzięki za podpowiedż, zrobiłem w/g Twojej instrukcji i wszystko działa.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”