[MK3] Biegi jak w autobusie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Biegi jak w autobusie
Witam
Mam taki problem.
Musze "szukac" poszczególnych biegów.
Drązek rusza mi sie w polozeniu luzu o jakies 20 stopni wokól osi a jak go lekko wyciągne reką to jest ok i biegi wchodza lux,drazek nie ma sprezystych ruchow tylko takie sztywne.
Z tego co juz zauwazyłem wina tkwi w mocowaniu drązka biegow a mianowicie
jest tam na samym dole taka kulka,od gory zlapana sprezystą blaszką a wszystko jest przykrecone na dwie nakretki 6.
Ta kulka ma dwa wystające po bokach wypusty natomiast w tej obudowie są dwie szczeliny chyba własnie na tamte wypusty.
I moje pytanie jest takie czy pod tom kulką jest jeszcze jedna sprezyna i czy zeby wyciagnąc ten mechanizm trzeba odpiąc drązek od wybierania biegów ze skrzyni??
Aha i widziałem ze podobny mechanizm jest w mk2 czy to pasuje??
Mam taki problem.
Drązek rusza mi sie w polozeniu luzu o jakies 20 stopni wokól osi a jak go lekko wyciągne reką to jest ok i biegi wchodza lux,drazek nie ma sprezystych ruchow tylko takie sztywne.
jest tam na samym dole taka kulka,od gory zlapana sprezystą blaszką a wszystko jest przykrecone na dwie nakretki 6.
Ta kulka ma dwa wystające po bokach wypusty natomiast w tej obudowie są dwie szczeliny chyba własnie na tamte wypusty.
I moje pytanie jest takie czy pod tom kulką jest jeszcze jedna sprezyna i czy zeby wyciagnąc ten mechanizm trzeba odpiąc drązek od wybierania biegów ze skrzyni??
Ostatnio zmieniony pn lis 20, 2006 19:20 przez Marek 81l, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
- Borys
- V.I.P.

- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: [MK3] Biegi jak w autobusie
proponuje zrobic remont dla mechanizmu zmiany biegów, na 100% pomoze koszt czesci nieduzy za robote niewiele a efekt superMarek 81l pisze:Witam
Mam taki problem.
jedna z częsci do "remontu"
www.vrservice.pl
No więc własnie chcę zacząc od naprawy mechanizmu lewarka tylko nie wiem czy mam go naprawiac czy od razu wymienic.
Kwestia tego czy pod nim jest sprezyna bo jak jest to na bank pękła a jak niema to padł ten mechanizm.
Borys czy te czesci do tego mechanizmu na zdjeciach które zamiesciles to sa jako jakis zestaw do regenaracji czy osobno wszystkie sie kupuje?
Kwestia tego czy pod nim jest sprezyna bo jak jest to na bank pękła a jak niema to padł ten mechanizm.
Borys czy te czesci do tego mechanizmu na zdjeciach które zamiesciles to sa jako jakis zestaw do regenaracji czy osobno wszystkie sie kupuje?
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
juz w podobnym temacie odpowiadalem, najpierw poszukaj pod mieszkiem skorzanym moze tam ci wyskoczylo z mocowania i trudno wtedy wrzucac bieg. jest tm metalowa obejma w ktorej siedzi taka plastikowa kula ito pelni role jakby lozyska ,jesli siedzi sztywno to prlobem moze tkwic tam gdzie pokazal kolega wyzej ale jesli jednak tu przy drązku bedzie luz to to bedzie przyczyną
>>>>>White GL by Stary<<<<
Napewno nie jest sztywna bo nie dosc ze cały drazek potrafie obrócic o jakies 20 stopni w polozeniu luz to jeszcze na dodatek łazi ok 2 cm w gore i w dól,cos w stylu wstecznego ale zamiast wciskac potrafie go do gory kawałek wysówac.
A zeby to rozebrac musze to odpinac od skrzyni?
A zeby to rozebrac musze to odpinac od skrzyni?
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
no ale sciagłes ten mieszek skorzany co to oslania? jesli tak to sprobuj dokrecic taka srube w plastikowej czesci do ktorej wchodzi metalowy drazek. taka gruszka jakby. mi jak sie ta sruba poluzuje bo mam gwint zjechany to sie dzieje cos takiego.
>>>>>White GL by Stary<<<<
Sorki ze nie pisalem ale mielismy na osiedlu przejsciowe klopoty z firmą dostarczająca net.Wiec tak po tym mieszkiem na samym drązku jest wszystko ok ale pod tom blaszką co trzyma ta kulke jest chyba cos rozwalone,ta kulka jest za glęboko w tym plastiku stąd te luzy.
Alew cos mi sie wydaje ze to sie na tym nie skonczy i ten mechanizm do wybierania tez trza bedzie podratowac.
Zobaczymy.Trza sie za te biegi brac bo coraz gorzej wchodzą.
[ Dodano: Sro Gru 13, 2006 4:50 pm ]
Biegi chodzą jak talala.
Wiekie dzięki.
Regeneracja samego mechanizmu + kupno zestawu do regeneracji drązka (65 zł)
Super.
Alew cos mi sie wydaje ze to sie na tym nie skonczy i ten mechanizm do wybierania tez trza bedzie podratowac.
Zobaczymy.Trza sie za te biegi brac bo coraz gorzej wchodzą.
[ Dodano: Sro Gru 13, 2006 4:50 pm ]
Biegi chodzą jak talala.
Wiekie dzięki.
Regeneracja samego mechanizmu + kupno zestawu do regeneracji drązka (65 zł)
Super.
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS