Pytanie moze wydac sie troche dziwne tym bardziej, ze jako wlasciciel i uzytkownik samochodu powinienem to wiedziec ale nie wiem Zasilanie w silniku 1.3 NZ to uklad wtryskowy zwany Digijet. Pytanie tylko czy jest to jedno czy wielopunktowy wtrysk?
Pytam bo robie przymiarke do zalozenia LPG i ma to istotny wplyw na cene takiej przyjemnosci.
Pozdrowionka
Bush
1.3 NZ - jedno czy wielopunktowy wtrysk?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.3 NZ - jedno czy wielopunktowy wtrysk?
Ostatnio zmieniony śr cze 11, 2008 15:31 przez BUSH, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinhello1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: 1.3 NZ - jedno czy wielopunktowy wtrysk?
wielopunkt mam ten model silnika:) mam założoną instalacje gazową (cholęderska) jednopunktowa a pali (palić powinien:/) ok 7 l gazu na 100 a mi spalił ostatnio jak obliczyłem w trybie mieszanym z prędkością 100, 120,140 często 8.5 litra\100 gazu to chyba nie dużo a obliczałem tą średnią po przejechaniu 450 km czyli jest dość dokładna bo gaz jak wiadomo nie zawsze tyle samo się zatankuje bo zależy od temperatury, wilgotności itd..BUSH pisze:Pytanie moze wydac sie troche dziwne tym bardziej, ze jako wlasciciel i uzytkownik samochodu powinienem to wiedziec ale nie wiem Zasilanie w silniku 1.3 NZ to uklad wtryskowy zwany Digijet. Pytanie tylko czy jest to jedno czy wielopunktowy wtrysk?
Pytam bo robie przymiarke do zalozenia LPG i ma to istotny wplyw na cene takiej przyjemnosci.
Pozdrowionka
Bush