[MK2] Problem z wyciekaniem płynu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

[MK2] Problem z wyciekaniem płynu

Post autor: Gwiazdor » czw lis 30, 2006 18:43

Jest taki problem że skądś mi ucieka płyn chłodniczy. Problem jest na tyle dziwny że jak się samochodem jeździ na benzynie to płyn nie ucieka, jak na LPG to rano widać plamę pod samochodem. Ale pod maską nie widać gdzie ścieka.

Wygląda jakby przy trójnikach gdzie jest wpięty obieg wody do parownika. Ale przecież czy na benzynie czy na gazie chyba w parowniku jest przepływ wody.

Szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Obrazek

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » czw lis 30, 2006 19:24

TheGwiazdor pisze:na gazie chyba w parowniku jest przepływ wody.
TheGwiazdor, musi być przepływ wody. gaz rozprężając sie osiąga temperaturę około -40 *C ( a skrapla się przy ponad -42*C) parownik jest podpięty pod układ chłodzenia po to aby był podgrzewany gaz (obieg non stop)
TheGwiazdor pisze:Problem jest na tyle dziwny że jak się samochodem jeździ na benzynie to płyn nie ucieka, jak na LPG to rano widać plamę pod samochodem. Ale pod maską nie widać gdzie ścieka.
może pod wpływem zmian temperatury dochodzi di rozszczelnień przy parowniku
napisz jak duże są to ilości płynu, co ile dolewasz płyn (od momentu zapalenia sie kontroli )

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » czw lis 30, 2006 19:25

ja bym stawial na parownik...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pt gru 01, 2006 08:11

hanti pisze:TheGwiazdor napisał/a:
na gazie chyba w parowniku jest przepływ wody.

TheGwiazdor, musi być przepływ wody. gaz rozprężając sie osiąga temperaturę około -40 *C ( a skrapla się przy ponad -42*C) parownik jest podpięty pod układ chłodzenia po to aby był podgrzewany gaz (obieg non stop)
To to ja wiem że zawsze jest przepływ. Tylko jak jest non stop to najwidoczniej gaz powoduje w parowniku rozprężenia i się rozszczelnia ale muszę dokładnie sprawdzić skąd dokładnie wycieka ale cieżko to dojrzeć.

Chyba trzeba zrobić remont parownika.

Tzn płyn zawsze ucieka i w zbiorniczku pokazuje zero...ale samochód się nie przegrzewa...trzyma 90stopni. Jeszcze muszę obejrzeć dokładnie zbiorniczek płynu.

Nagrzewnica nie przecieka, w środku sucho.

[ Dodano: Czw Gru 07, 2006 08:12 ]
Problem rozwiązany.

Zbiorniczek rozszczelnił się ponieważ siadł odpowietrzacz w korku i w ogóle nie było odpowietrzania układu ze zbiorniczka wyrównawczego. Ale nadal nie rozumiem dlaczego na benzynie się nie lało a na gazie tak.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”