Bgnet idzie do góry??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Adam R

Bgnet idzie do góry??

Post autor: Adam R » ndz mar 06, 2005 09:39

Witam!
Moja sytuacja wygląda następująco... wybijało mi olej przez bagnet, po wyczyszczeniu odmy olej juz nie cieknie ale gdy przegazuje silnik bagnet mi wybija, czy coś nie tak z kompresją, co powinienem sprawdzić?? I co to jest tam puszka która odchodzi od odmy??

Awatar użytkownika
AEM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: AEM » ndz mar 06, 2005 12:27

może tak na początek napisz jaki masz silnik a najlepiej uzupełnij swój profil. Skoro bagnet wyłazi to masz najprawdopodobniej walnięte uszczelniacze i (lub) pierścienie. Jaki dym z tyłu leci, czy bierze olej, czy są ślady oleju w płynie chłodzącym i odwrotnie?

Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz mar 06, 2005 12:32

Może ty zatkałeś odme tym czyszczeniem, albo szmata tam jakaś została. Ja bym to sprawdził, bo przecież po przeczyszczeniu odmy odetkałeś silnik, a nie zatkałeś. A jak wybija bagnet to spaliny z silnika zamiast przez odme do góry to robią ciśnienie i jest pupa.

Adam R

Post autor: Adam R » ndz mar 06, 2005 13:21

Mam silnik 1,3, oleju mi nie ubywa, nie mam też oleju w płynie chłodniczym, a dym wydaje się bez zmian. Jak pierwszy raz czyściłem odme to też mi sie tak stało ale jak przejechałem kawałek to sprawdziłem to mi zasysał bagnet.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”