[MK2] Czasem nie da sie włączyć 2 biegu ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Czasem nie da sie włączyć 2 biegu ....
Witam-wie ktos jaka moze byc przyczyna ze czasem bardzo cieżko włącza się drugi bieg a czasem nie mozna go w ogole wbic(zauwazylem ze nie da sie go wbic przy zmianie z jedynki na dwujke przy skreconych kolach-np. przy skrecie na skrzyzowaniu w lewo albo w prawo. Ale i przy kolach ustawionych na wprost czasem nie idzie wbic 2. pozostale biegi sa ok-moze ciut za ciezko wchodzi E(5) ale to jeszcze nie tragedia.
Ostatnio zmieniony wt lis 28, 2006 21:47 przez aluxiv, łącznie zmieniany 1 raz.
No wlasnie chyba obroty tu wiele nie maja do gadania bo czasem to probowalem wbic dwojke przez kilka sekund jak silnik juz zszedl na nieskie obroty (w koncu przy zmianie biegow sciagam noge z gazu) no i bezskutecznie-pomoglo dopiero wlozenie innego biegu a pozniej ponownie dwojka juz wchodzila dobrze. Generalnie to dwojka zawsze ciezej wchodzi, ale najgorsze jest to ze czasem sie nie da w ogole wbic. Dodam ze np. trzeci bieg wchodzi miekko jak w maselko 
jak kolega overmo powiedzial najprawdopodobnij to wina "zabieakow"
jezeli ponowne wcisniecie sprzegla pomaga byc moze masz problem ze sprzeglem z tego wzgledu gdyz to na 2 biegu sprzeglo jabardziej dostaje i wymaga to pelnej jego funkcjonalnosci. podobnie jest dla 1-ynki
ps sprawdzcieolej w skrzyni to tez duzo daje biegi lzej wskakuja (mialem tak jeszcze za czasow poldka
)
jezeli ponowne wcisniecie sprzegla pomaga byc moze masz problem ze sprzeglem z tego wzgledu gdyz to na 2 biegu sprzeglo jabardziej dostaje i wymaga to pelnej jego funkcjonalnosci. podobnie jest dla 1-ynki
ps sprawdzcieolej w skrzyni to tez duzo daje biegi lzej wskakuja (mialem tak jeszcze za czasow poldka
mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D
- ziembul
- Mały gagatek

- Kontakt:
Odgrzebuje temat, bo nie chce zakaldac nowego.
Mam ten sam problem co aluxiv.
Zdarza mi sie to praktycznie zawsze jak probuje zwawo odjechac ze skrzyzowania, tzn jak go przeciagne na jedynce to pozniej niestety nie ma mowy o zmianie na dwa.
Jesli to synchronizator to trzeba skrzynie rozbierac, a co z tymi zabierakami, jak sie za to zabrac?
Ma ktos jakies nowe pomysly?[/b]
Mam ten sam problem co aluxiv.
Zdarza mi sie to praktycznie zawsze jak probuje zwawo odjechac ze skrzyzowania, tzn jak go przeciagne na jedynce to pozniej niestety nie ma mowy o zmianie na dwa.
Jesli to synchronizator to trzeba skrzynie rozbierac, a co z tymi zabierakami, jak sie za to zabrac?
Ma ktos jakies nowe pomysly?[/b]
Juz po problemie(hamulce):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81532
magiczny PIN :)))
BREMBO MAX|FERODO PREMIER
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81532
magiczny PIN :)))
BREMBO MAX|FERODO PREMIER