Problem w Golfie II-jce po bocznym uderzeniu w krawęznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem w Golfie II-jce po bocznym uderzeniu w krawęznik
Witam. Jakiś miesiąc temu miałem boczny poślizg zakończony krawęznikiem-przy prędkości około 30 km/h...uderzyłem centralnie bokiem prawym przednim kołem o wysoki krawęznik. wahacz zgiął się, jak banan (no możenie dosłownie), poszła fegla, ale po wymianie wahacza i zrobieniu zbieżności koło mam około 4 stopnie w minusie. Teraz ściaga mnie na prawo, ale to byc może wina złej zbieżności. jeżdże tak tym autem i to nawet momentami grubo ponad 100 km/h, niby nie tnie opony i nic nie stuka, czyli półośka jest cała. Moje pytanie to - czy jest w Golfie II-jce regulacja ustawienia pochylenia koła do płaszczyzny jezdni...i co ewentualnie mogło jeszcze pójść przy tym uderzeniu?. Pozdrawiam
Hmmm...... moze ja sie nie znamKATO pisze:jest regulacja ustawienia pochylenia koła do płaszczyzny jezdni na ''makpersonie ''

Oczywiscie moge sie mylic - ale ja innej mozliwosci nie widzialem

Pozdro:
Slawek.
tam jest bardzo małar egulacja kąta pochylenia koła .Dobrze KATO mówiSlawo80 pisze:Hmmm...... moze ja sie nie znamKATO pisze:jest regulacja ustawienia pochylenia koła do płaszczyzny jezdni na ''makpersonie ''ale ja na amortyzatorze za bardzo nie widzialem mozliwosci regulacji kata ( w passacie tak jest) w II trzeba chyba regulowac polozeniem sworznia - tam jest możliwosc wsuniecia go bardziej w wahacz lub wysuniecia
Pozdro:
Slawek.

miomio1 pisze:tam jest bardzo małar egulacja kąta pochylenia koła .Dobrze KATO mówiSlawo80 pisze:Hmmm...... moze ja sie nie znamKATO pisze:jest regulacja ustawienia pochylenia koła do płaszczyzny jezdni na ''makpersonie ''ale ja na amortyzatorze za bardzo nie widzialem mozliwosci regulacji kata ( w passacie tak jest) w II trzeba chyba regulowac polozeniem sworznia - tam jest możliwosc wsuniecia go bardziej w wahacz lub wysuniecia
Pozdro:
Slawek.![]()
Nio ja tam wlasnie na poczatku patrzylem

Pozdro:
Slawek.