[mk3] Jak uszczelnić obudowę filtra kabinowego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Jak uszczelnić obudowę filtra kabinowego?
Mam od jakiegoś czasu problem ze smrodem w kabinie i parującymi szybami. Na forum wyczytałem, że to prawdopodbnie nagrzewnica albo filtr kabinowy. Ponieważ wody mi nie ubywa i dywaniki są suche wymieniłem filtr kabinowy. Wyglądał strasznie. Pełno liści, brudny i mokry. Niestety po wymianie mam to samo, liście woda itd. Jak można uszczelnić obudowę filtra i gdzie?Czy można użyć silokonu?Nie mam pojęcia którędy dostają sie tam liście.
kodek
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Prawdopodobnie cieknie pod tym plastikiem z gumową uszczelką która ma przylegać (a nie przylega) do szyby. Zdjąłeś cały plastik wymieniając filtr?? Czy tak sobie odgiąłeśkodek pisze:Jak można uszczelnić obudowę filtra
Sam nie weim, może lepiej zdejmij plastik i posmaruj silikonem (tj zrób na nim silikonową jakby uszczelkę) i jak wyschnie to przyłóż. Powinno przestać przeciekać.kodek pisze:Czy można użyć silokonu?
Co do śmieci liści to normalka.
To sprawa dla archiwum Xkodek pisze:którędy dostają sie tam liście
Nie wiem
Pozdrawiam.
-
greg
kodek, jak zdejmiesz osłonę na podszybiu celem obejrzenia filtra to:
1. wyczyść otwór odpływowy - żeby woda ktra spływa - nie stala przy filtrze tylko spływała na ziemię (otwór jest na połączeni nadkole-błotnik
2. masz kompletny plastik na podszybiu? jeśli tak to powinno być mało syfu - może parujesz ciagle gdzieś pod drzewami - bo normalnie to nie powinno być tam tego dużo - roumiem dwa czy trzy.
3. Sprawdź czy masz sucha podłogę tj wykładzinę pod dywanikami czy nie jest mokra
1. wyczyść otwór odpływowy - żeby woda ktra spływa - nie stala przy filtrze tylko spływała na ziemię (otwór jest na połączeni nadkole-błotnik
2. masz kompletny plastik na podszybiu? jeśli tak to powinno być mało syfu - może parujesz ciagle gdzieś pod drzewami - bo normalnie to nie powinno być tam tego dużo - roumiem dwa czy trzy.
3. Sprawdź czy masz sucha podłogę tj wykładzinę pod dywanikami czy nie jest mokra
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer