[MK3] Niedopalanie mieszanki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

[MK3] Niedopalanie mieszanki

Post autor: Jacenty85 » ndz lis 26, 2006 01:26

Witam! Powiedzcie mi jeśli mozecie co może byc przyczyną niedopalania mieszanki w jednym cylindrze?pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 26, 2006 15:11 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lis 26, 2006 01:30

ale co zalewa ci ja,jest mokra?auto chodzi na 4 cylindry?

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » ndz lis 26, 2006 01:48

Znaczy Piotrze to jest głupia sytuacja. Nie jestem jeszcze w fazie badań:)To jest tak: jak stoje nad rurą słysze tak jak by efekt puszczania z jednego cylindra. Natomiast kiedy przyłoże rękę do rury bardzo blisko wyraźnie czuje wszystkie cykle (tym bardziej ze te silniki AEX mają bardzo wolne obroty). Tym bardziej że cały układ zapłonowy mam nowy-począwszy od cewki do świec (wszystko BERU-wiec niezłe) Mam cholernie sfatygowany tłumnik końcowy i obawiam się, że przypchanego kata. Dlatego narazie się pytam dla własnej ciekawości a w tygodniu będę odkręcał świece:)

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lis 26, 2006 01:55

jesli myslisz ze jeden cylinder nie chodzi to sciagnij fajke z niego jak jest na wolnych obrotach i zobaczysz czy jest roznica,a przy sfatygowanym wydechu mozna rozne odglosy slyszec

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » ndz lis 26, 2006 02:07

Tak masz racje. Tylko mi już sie o tych rad pomieszalo zupełnie. Ja Ci powiem jak jest. Kiedy stoje nad silnikiem (maska otwarta) pracuje jak nowy-równomiernie gładko i napewno na wszystkie tłoki. A słuch mam dobry bo jestem też basistą i pianistą:)Natomist kiedy stoje nad wydechem-no tu już sa różne dźwięki:)Jest tylko jedno małe ale co do pracy silnika-kiedy auto stoi na wolnych obrotach po przejechaniu kilku kilometrów i słucham silnika po pewnym czasie słysze takie głuche pukanie. Niby wydeje się że to w filtr powietrza ale kiedy bardziej sie wsłuchasz wszystko prowadzi do wydechu. I zastanawiam sie czy aby po mocniejszym rozgrzaniu katalizator się nie przypucha i nie utrudnia wyjścia spalinom.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lis 26, 2006 02:11

posluchaj masz rozwalony wydech napraw na poczatek tlumik jak chcesz sprawdz kata dla spokoju bo nie bedziesz mogl spac nie majac pewnosci.potem jak jeszcze bedzie ci cos stukac napisz i nic nie kupuj wiecej,wymien tlumik sprawdz wizualnie kata to na poczatek

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz lis 26, 2006 13:22

Sprawdź w jakim stanie masz świece. Jak jedna z nich będzie zalana lub usmolona to uszczelnij połączenie kolektor ssący-głowica. Tu też może być przedmuch i silnik zasysa na tym garku więcej powietrza co powoduje taki efekt.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”