[MK3] Niedopalanie mieszanki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
[MK3] Niedopalanie mieszanki
Witam! Powiedzcie mi jeśli mozecie co może byc przyczyną niedopalania mieszanki w jednym cylindrze?pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 26, 2006 15:11 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Znaczy Piotrze to jest głupia sytuacja. Nie jestem jeszcze w fazie badań:)To jest tak: jak stoje nad rurą słysze tak jak by efekt puszczania z jednego cylindra. Natomiast kiedy przyłoże rękę do rury bardzo blisko wyraźnie czuje wszystkie cykle (tym bardziej ze te silniki AEX mają bardzo wolne obroty). Tym bardziej że cały układ zapłonowy mam nowy-począwszy od cewki do świec (wszystko BERU-wiec niezłe) Mam cholernie sfatygowany tłumnik końcowy i obawiam się, że przypchanego kata. Dlatego narazie się pytam dla własnej ciekawości a w tygodniu będę odkręcał świece:)
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Tak masz racje. Tylko mi już sie o tych rad pomieszalo zupełnie. Ja Ci powiem jak jest. Kiedy stoje nad silnikiem (maska otwarta) pracuje jak nowy-równomiernie gładko i napewno na wszystkie tłoki. A słuch mam dobry bo jestem też basistą i pianistą:)Natomist kiedy stoje nad wydechem-no tu już sa różne dźwięki:)Jest tylko jedno małe ale co do pracy silnika-kiedy auto stoi na wolnych obrotach po przejechaniu kilku kilometrów i słucham silnika po pewnym czasie słysze takie głuche pukanie. Niby wydeje się że to w filtr powietrza ale kiedy bardziej sie wsłuchasz wszystko prowadzi do wydechu. I zastanawiam sie czy aby po mocniejszym rozgrzaniu katalizator się nie przypucha i nie utrudnia wyjścia spalinom.