[mk1] Podsufitka wlasnej roboty?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk1] Podsufitka wlasnej roboty?
Moja podsufitka jest poszarpana i sie zastanawiam czy jest wykonalne zrobienie czegos kompatybilnego do oryginalnej? Jesli ktos juz to przezywal prosze o podzielenie sie wrazeniami. Chyba ze ktos jest w posiadaniu podsufitki do mk1 i chce niedrogo sprzedac to jestem bardzo zainteresowany.
W jakim stopniu jest uszkodzona ?
Jeżeli jest okleina potargana, poprzecierana to można ją delikatnie zerwać, potem dobry klej i jakaś fajna okleina tapicerska, to materiał naklejony na 2 mm pianke po to by dał się łatwo profilować, popytaj w zakładzie tapicerskim
lub tu
http://sklep.lech.poznet.pl/index.php/cPath/34
Dodatkowo jak będziesz ściągał tapicerke to w miejscach połamanych nałóż siatke zbrojeniową taką jaką się używa przy docieplaniu budynków, naklej ją na kleju montażowym typu Ośmiorniczka lub Pattex, to musi być klej który po wyschnięciu zachowuje elastyczność.
Sam w moim mk2 przerabiałem to i wszystko sie trzyma, wygląda jak z fabryki.
Powodzenia w pracach
Jeżeli jest okleina potargana, poprzecierana to można ją delikatnie zerwać, potem dobry klej i jakaś fajna okleina tapicerska, to materiał naklejony na 2 mm pianke po to by dał się łatwo profilować, popytaj w zakładzie tapicerskim
lub tu
http://sklep.lech.poznet.pl/index.php/cPath/34
Dodatkowo jak będziesz ściągał tapicerke to w miejscach połamanych nałóż siatke zbrojeniową taką jaką się używa przy docieplaniu budynków, naklej ją na kleju montażowym typu Ośmiorniczka lub Pattex, to musi być klej który po wyschnięciu zachowuje elastyczność.
Sam w moim mk2 przerabiałem to i wszystko sie trzyma, wygląda jak z fabryki.
Powodzenia w pracach
Jak się nie da jak się da
-
- Nowicjusz
- Kontakt: