[MK3 TDI] Problem z odpalaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

czarek s
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3 TDI] Problem z odpalaniem

Post autor: czarek s » pn lis 20, 2006 20:28

witam posiadam golfa 3 1.9 tdi . mam problem z odpalaniem . Te objawy występują co jakiś czas. Wszystko działa prucz zegarów i kontrolek silnik kręci ale nie odpala . ktoś mi poradził wymienić kostke w stacyjce ale to nie było to. Zauważyłem że jak ostygnie znowu zaczyna wszystko działać i wtedy odpala może to wina jakiegoś przekaźnika proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lis 20, 2006 20:40 przez czarek s, łącznie zmieniany 1 raz.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pn lis 20, 2006 21:14

czarek s pisze:wina jakiegoś przekaźnika
dokładnie znajduje się on w sterowniku który umiejscowiony jest po lewej stronie pod kierownica nad skrzynka z bezpiecznikami,musisz sciagnac załepki plastikowe pod kierownica odkręcić wkrety mocujące reszte i jak schylisz głowę to zobaczysz nakretke na klusz nr 10 odkrecasz ja wkładasz ręke od spodu i wysciagasz t ten sterownik do niego podpiete będą 2 wtyczki,odłaczasz je i sterownik masz w ręku,aby do niego sie dobrać musisz wżiąść czymś płaskim podważyć zatrzaski(bedziesz je widział)i wysuniesz płytke z niego tam bedziesz miał 2 przekaźniki,u mnie wystarczało poprawienie lutów na nózkach tych przekaźników,czas roboty to ok 30 min

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”