[Mk2] Czujnik w korku zbiorniczka płynu hamulcowego??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[Mk2] Czujnik w korku zbiorniczka płynu hamulcowego??

Post autor: To_mas » sob lis 18, 2006 13:28

Witam mam taki korek zbiorniczka i tam jest jakiaś wtyczka jakby :// co to moze być ?? jak to podłączyć ?? moze tak zeby gdy bedzie mało płynu to mi sie bedzie świecić ta kontrolka gdzie pokazuje zacągnięty ręczny ??

Ma ktoś to podłączone ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
dEDOs22
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dEDOs22 » sob lis 18, 2006 13:37

musi tam byc podłonczony przewód pod tą wtyczke bo bez tego lampka informacyjny sie niebedzie zapalac :) pozdro

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » sob lis 18, 2006 13:41

dEDOs22, no to to sam wydedukowałem :PP ale gdzie ten przewód podpiąć z drugiej strony to jest pytanie :PP

Awatar użytkownika
dEDOs22
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dEDOs22 » sob lis 18, 2006 13:43

mi sie wydaje że musi byc on gdzie podpiety pod kontrolke tak mi sie wydaje musiał bym u siebie zobaczyc ale niechce mi sie wychodzic narazie :grin:

[ Dodano: Sob Lis 18, 2006 13:07 ]
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1885140 tu masz link i tam jest na jednym zdjeciu komora silnika i jak sie dobrze przypatzysz to widac ze kabeł od zbiornika w chodzi do kabiny czyli tak jak mówiłem jest on zapewne podłonczony po wzkaźnik poziomu płynu .

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lis 18, 2006 14:47

Widze że masz wtyczkę w zbiorniczku płynu chłodzącego. Ja też tak miałem podpięte, a potem okazało się że to była pomyłka, ta wtyczka była właśnie od płynu hamulcowego. Ma się jarzyć lampka od ręcznego gdy płynu hamulcowego jest mało.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lis 19, 2006 01:52

Paweł Marek pisze:Widze że masz wtyczkę w zbiorniczku płynu chłodzącego. Ja też tak miałem podpięte, a potem okazało się że to była pomyłka, ta wtyczka była właśnie od płynu hamulcowego.
hmm no powiem Ci ze nie głupie nie głupie !! Ale wtedy jak bedzie działać ta lampka czyli kontrolka co sie znajduje na wskaźniku temp w liczniku ??? bo ona mi mrugała jak miałem mało płynu !!! Ale nie sprawdzałem co sie działo jak odłączyłęm :/ Zawsze mozna spróbować przepiąć :P

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz lis 19, 2006 07:17

Mnie się wydaje, że powinny być die wtyczki, i do zbiorniczka płynu chłodzącego i do zb. płynu hamulcowego - tak jest u mnie.
To_mas, u Ciebie jeśli mrugała kontrolka jak było mało płynu chlodzącego, to chyba tak powinno zostać. Może jest gdzieś wypięta wtyczka od hamulców? Popatrz.
Bo tak na zdrowy rozsądek to jeśli przepniesz to w przypadku braku płynu ham, zamruga kontrolka od wody

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lis 19, 2006 13:50

heh mi płyn hamulcowy nie wycieka :PP juz rok go mam i nice nie uciekła stan sie trzyma równiutko !! (odpukać)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”