Czujnik otwartych drzwi kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik otwartych drzwi kierowcy
Witam
Od paru dni (po umyciu samochodu) w moim mkIV TDI po otwarciu drzwi od kierowcy wogóle nie zapala sie lampka w srodku ani na drzwiach... Wyglada to tak jakby samochod wogole nie wiedział, ze dzwi sa otwarte!!! Nie wiem kompletnie w czym problem , rozbieralem tapicerke w drzwiach ale elektryka dziala sprawdzalem tez bezpieczniki przy drzwiach... Poprostu wyglada na to ze ten czujnik ktory odpowiada za otwarcie i zamykanie drzwi wogole nie reaguje na drzwi kierowcy... Wszystkie inne dzialaj abez problemu...
Poradzcie prosze co to moze byc i jak to naprawic!!!
Z gory dziekuje pozdro
Od paru dni (po umyciu samochodu) w moim mkIV TDI po otwarciu drzwi od kierowcy wogóle nie zapala sie lampka w srodku ani na drzwiach... Wyglada to tak jakby samochod wogole nie wiedział, ze dzwi sa otwarte!!! Nie wiem kompletnie w czym problem , rozbieralem tapicerke w drzwiach ale elektryka dziala sprawdzalem tez bezpieczniki przy drzwiach... Poprostu wyglada na to ze ten czujnik ktory odpowiada za otwarcie i zamykanie drzwi wogole nie reaguje na drzwi kierowcy... Wszystkie inne dzialaj abez problemu...
Poradzcie prosze co to moze byc i jak to naprawic!!!
Z gory dziekuje pozdro
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 09:13 przez przem_kus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Uszkodzony wyłącznik w zamku. ktoś niedawno pisał że można rozebrać i przeczyścić, ja kilka dni temu wykręcałem zamek klapy bagażnika ale nie udało mi się go rozebrać (jest nitowany i musiałbym rozwiercać nity), byc może pozostałe zamki są rozbieralne - nie wiem bo jeszcze nie wykręcałem. Jeżeli ne uda Ci się rozebrać zamka to niestety czeka Cię wymiana.
- artur_golfiv
- Mały gagatek
- artur_golfiv
- Mały gagatek
a co to za dioda?
mozna ja kupic gdzies?
[ Dodano: 18 Lis 2006 18:08 ]
Naprawilem oswietlenie nie kupujac nawet diody
rozkrecilem drzwi i zaczolem sie dobierac do diody, i w pewnym momencie po sama lampki sie zapalily, tak wiec cos nie stykalo, a teraz dziala ok
wiec zanim zaczniecie kupowc diode, troche nia poruszajcie
ps
nie wiedzialem ze zdejmowanie obudowy drzwi moze byc tak uciazliwe
mozna ja kupic gdzies?
[ Dodano: 18 Lis 2006 18:08 ]
Naprawilem oswietlenie nie kupujac nawet diody
rozkrecilem drzwi i zaczolem sie dobierac do diody, i w pewnym momencie po sama lampki sie zapalily, tak wiec cos nie stykalo, a teraz dziala ok
wiec zanim zaczniecie kupowc diode, troche nia poruszajcie
ps
nie wiedzialem ze zdejmowanie obudowy drzwi moze byc tak uciazliwe
-
- Nowicjusz
Pomocy...
Dziekuje za wszystkie pomocne posty apro po diody w drzwiach kierowcy...
Ale wlaśnie przed chwila rozkrecilem cala tapicerke i przez prawie pol godz probowalem znalezc diode i nic tam nie ma!!!!!!!!!!! Porozrywalem tylko izolacje i same kable!!! Nie wiem moze poprostu nie umiem szukac!!!
Jezeli ktos moze to prosze o jakis schemat albo fotke gdzie ona dokladnie jest i jak wyglada!!!!
A i czy jest mozliwe ze ktos ja wczesniej wyjal czy usunal, bo ja mam jeszcze podpiety do tych instalacji w drzwiach przycisk od alarmu???
A i jeszcze jedno czy mam rzdjac tylko plastikowy boczek drzwi czy moze ta metaloowa blache ktora tam jeszcze jest??
Z gory dzieki za pomoc!!
Pozdro
Ale wlaśnie przed chwila rozkrecilem cala tapicerke i przez prawie pol godz probowalem znalezc diode i nic tam nie ma!!!!!!!!!!! Porozrywalem tylko izolacje i same kable!!! Nie wiem moze poprostu nie umiem szukac!!!
Jezeli ktos moze to prosze o jakis schemat albo fotke gdzie ona dokladnie jest i jak wyglada!!!!
A i czy jest mozliwe ze ktos ja wczesniej wyjal czy usunal, bo ja mam jeszcze podpiety do tych instalacji w drzwiach przycisk od alarmu???
A i jeszcze jedno czy mam rzdjac tylko plastikowy boczek drzwi czy moze ta metaloowa blache ktora tam jeszcze jest??
Z gory dzieki za pomoc!!
Pozdro
Dzieki za link z fotka..
Dopiero dzis zobaczylem fotke tej diody(musialem otworzyc inna przegladarka).
Ale tym bardziej nic takiego. u siebie nie zanlazlem....
Wyglada na to ze ktos mi ja wymontowal>>>>>> Pewnie jak montowali alarm!!!
Jest wogole taka mozliwosc?? ze oswietlenie dzialalo bez tej diody??
Teraz to chyba tylko elektryk mi zostaje i znowu kasa..
Ale wielkie dzieki za pomoc
Ale tym bardziej nic takiego. u siebie nie zanlazlem....
Wyglada na to ze ktos mi ja wymontowal>>>>>> Pewnie jak montowali alarm!!!
Jest wogole taka mozliwosc?? ze oswietlenie dzialalo bez tej diody??
Teraz to chyba tylko elektryk mi zostaje i znowu kasa..
Ale wielkie dzieki za pomoc