[mk2] Jaka jest pompa paliwa ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Brother
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk2] Jaka jest pompa paliwa ??
Witam . Musze wymienic pompe paliwa . I mam takie pytanie jaka jest pompa paliwa w golfie mk2 1,3 kat . wewnetrzna czy zewnetrzna mechaniczna czy elektryczna czy jaka ... bo w sklepach juz mi namieszali ... Moze ktos wie konkretnie . I gdzie sie znajduje ... po prawej strone obok kola patrzac od tylu ??
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .
Jeśli to jest 1,3 NZ to przy zbiorniku paliwa po prawej stronie auta za belką. Mały plastikowy zbiorniczek z zazwyczaj aluminiwym filtrem paliwa. Pomka jest elektryczna. proponuje kupic używkę bo nowa to fortuna, chociaż uzywka to ryzyk-fizyk, więc Twój wybór. ja kupiłem używkę za 100 i działa juz pół roku bez problemów
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiec tak wszystko zależy od nr silnika,patrz ponizej na przykładzie
Pompa paliwa
PIERBURG nr cześci 7.21440.51.0
Ograniczenia
Tryb pracy: elektryczny
Średnica [mm]: 38
Długość [mm]: 133,5
Napięcie [V]: 12
TECDOC-Nr silnika: 4964
TECDOC-Nr silnika: 4131
TECDOC-Nr silnika: 4136
Pompa paliwa
PIERBURG nr 7.20884.53.0
Ograniczenia
Tryb pracy: mechaniczne
po nr czesci powinni dobrac tez zamienniki
Pompa paliwa
Ograniczenia
Pompa paliwa
PIERBURG nr 7.20884.53.0
Ograniczenia
Tryb pracy: mechaniczne
po nr czesci powinni dobrac tez zamienniki
- Brother
- Mały gagatek
- Kontakt:
Prawda 1,3 NZkrzys pisze:Jeśli to jest 1,3 NZ
U nie jest zewnetrzna czyli nie w zbiorniku .robbox pisze:A ja dodam ze sa 2 pompy jedna pod samochodem a druga w zbiorniku - ktora sie zrypala ??
Elektryczna siedzi . Zobacze oznaczenia tylko musze jakos na kanał wjechac .jaszczur pisze:Pompa paliwa
Ograniczenia
Myslalem ze juz jest po pompie ale nalalem 20 l paliwa i narazie jest coraz lepiej wiem ze dlugo tak nie pociagne ale mam nadizeje ze pociagnie gdzies do konca miesiaca . A sie troche zatarla bo jezdzilem na pustym zbiorniku na rezerwie a tak NIE mozna . Teraz wiem ale wczesniej nie wiedzialem .
http://www.poznajsekret.pl/eko,sekret/?s=loza&p=5677
- Paweł Marek
- V.I.P.
Oczywiście że oryginalnie są dwie. Jedna w zbiorniku paliwa a druga pod podłągą. Trzeba najpierw wiedzieć która padła zanim się pójdzie do sklepu.robbox pisze:A ja dodam ze sa 2 pompy jedna pod samochodem a druga w zbiorniku - ktora sie zrypala ??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- chyba sie nie myle bo mam NZ tak jak jest w opisie i na schemacie sa dwie pompy.Paweł Marek pisze:w dieslu to może i są dwie pompy ale w benzynowcu to chyba sie mylisz...
- dokladnie trzeba wiedziec ktora, nie wyczyn wydac kase na cos co dzialaPaweł Marek pisze:Oczywiście że oryginalnie są dwie. Jedna w zbiorniku paliwa a druga pod podłągą. Trzeba najpierw wiedzieć która padła zanim się pójdzie do sklepu.
- Paweł Marek
- V.I.P.