[Jetta 2] Na gazie ideal, na benzynie nierowno chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Jetta 2] Na gazie ideal, na benzynie nierowno chodzi
witam mam problem z silnikiem,posiadam jette 89r.1,3 lpg.gdy silnik jest na gazie pracuje idealnie,natomiast na paliwie chodzi nierówno na niskich obrotach(których praktycznie niema bo gaśnie),gdy przełącze z paliwa na zero i zaczyna mu brakować paliwa zaczyna równo chodzić.podejrzewałem że gażnik zalewa paliwo ale byłem u gaznikowca i stwierdził że jest ok.Czy ktoś wie o co może chodzić?jeśli tak prosze o rade.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 12, 2006 08:34 przez jareks21, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zmień gaźnikowca. Na stówę ci zalewa właśnie. Miałem to samo. Nie pisz na tłusto.jareks21 pisze:ale byłem u gaznikowca i stwierdził że jest ok.Czy ktoś wie o co może chodzić?jeśli tak prosze o rade.Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lis 11, 2006 8:41 pm ]
Przupuszczam że przelewa ci gaźnik. Sprawdź membranę pod rombowatą pokrywką co masz na fotce. Mogła peknąć, albo zawór iglicowy. Zdejmij też na rozgrzanym silniku obudowę filtra i zobacz czy górna przepustnica rozruchowa stoi pionowo i nie lata luźno.
to z tego odgrzebanego tematu, sam to sprawdź najlepiej
Fotka jest innego gaźnika, ale to co zaznaczyłem strzałką masz również
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 21:43 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.