[mk3] łożyska tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] łożyska tył
Przy wymianie opon macher zauważył luz na tylnym łożysku i nie jest duży, nic nie szumi podczas jazdy. Konieczna wymiana czy można sie trohce wstrzymać? Czekać aż zacznie szumieć?
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skoro wiesz, że są już do wymiany to lepiej wymienić.
I tak będziesz musiał to zrobić, a nie jest to jakaś droga sprawa.
Lepiej mieć to już z głowy.
Tak mi się wydaje przynajmniej
I tak będziesz musiał to zrobić, a nie jest to jakaś droga sprawa.
Lepiej mieć to już z głowy.
Tak mi się wydaje przynajmniej
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Ja również radze wymienic jak najszybciej , miałem tak że łożysko mi się rozsypało i zerwało gwint piasty , przy wymianie piasty uszkodziłem czujnik ABSu. Wiecej pisac nie musze. Łozysko wymienic możesz sam nie jest to skomplikowana operacja , trzeba tylko uwazac z dokręcaniem. Koło nie może być mocno skrecone ale też luz nie może być zbyt duży. Jak by co to pisz na pw , opisze Ci dokładniej.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Dięki, ale jak już trzeba to udam sie do mechanika bo myślę, że nie weżmie dużo i szkoda ryzykowac.twardy pisze:Ja również radze wymienic jak najszybciej , miałem tak że łożysko mi się rozsypało i zerwało gwint piasty , przy wymianie piasty uszkodziłem czujnik ABSu. Wiecej pisac nie musze. Łozysko wymienic możesz sam nie jest to skomplikowana operacja , trzeba tylko uwazac z dokręcaniem. Koło nie może być mocno skrecone ale też luz nie może być zbyt duży. Jak by co to pisz na pw , opisze Ci dokładniej.
tak jak koledzy mowia wynieniaj jak najszybciej. Nie jest to jakos wyjatkowo skaplikowane tymbardziej ze to jest tyl.
jakbys sam robil to pozniej sprawdzaj czy ci sie kolo nie grzeje. Jesli tak to znaczy ze za mocno dokrecilestwardy pisze:trzeba tylko uwazac z dokręcaniem. Koło nie może być mocno skrecone ale też luz nie może być zbyt duży
Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444
VW Klub Polska #444
Re: [mk3] łożyska tył
zalezy jaki jest ten luz prawo lewo czy gora dol??koper711 pisze:Przy wymianie opon macher zauważył luz na tylnym łożysku i nie jest duży, nic nie szumi podczas jazdy. Konieczna wymiana czy można sie trohce wstrzymać? Czekać aż zacznie szumieć?
bo jak gora dol to moze byc. A jezeli jest prawo lewo to lozyska do wymiany!
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: