[MKII] Skrzypiacy fotel kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MKII] Skrzypiacy fotel kierowcy
Od pewnego czasu przejeżdzając przez nierówności skrzypi w moim MKII fotel kierowcy. Sprawdzałem juz chyba wszystkie mozliwości... oliwka w cześci ruchome... tawot w szyny itp. Owo skrzypienie ujawnia sie w momencie kiedy kierowca jest oparty... w czasie kiedy się nie opiera zanika. Irytuje mnie to strasznie, a wręcz doprowadza mnie to już do szału!
Czy może mi ktoś nasunąć jakiś zabieg, który spowoduje, że ta dolegliwośc mojego MKII zniknie?
Czy może mi ktoś nasunąć jakiś zabieg, który spowoduje, że ta dolegliwośc mojego MKII zniknie?
wyjmij fotel, obróć do góry nogami i obejrzyj mocowanie nó tj przy siedzisku czy czasem nie pękła któraś noga - wtedy włąśnie skrzypi, jak mełe pęknięcie to skrzypi, jak więcej, zacznie się pochylać, jeśli nie to - trzeba rozebrać tapicerke oparcia i obejrzeć sprężyny - n ajońcach powinny być takie plastikowe rurki - jak brak - zakłądasz termokurcze i zagrzewasz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podkładki teflonowe sprawdzileś? Jak są wytarte to po pierwsze fotel się buja, a po drugie skrzypi. Kolejną przyczyną mogą być nadmiernie zuzyte elementy ruchome (czasem tawot nie pomoze). Najlepiej aby nasmarować prowadnice (czasem trzeba to zrobic) sprayem z teflonem (sklepy wędkarskie, koszt okolo 20 zł) nałozyć grubą warstwę i tyle .
[i][size=100]Sit down
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to wygląda mniej więcej tak: http://www.allegro.pl/item139231245_sli ... di_80.html
[i][size=100]Sit down
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]