[mkII] aparat zapłonowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mkII] aparat zapłonowy

Post autor: peterson » sob lis 11, 2006 00:54

Witam Serdecznie
Ostatnio falowały mi obroty Pojechałem do mechanika i powiedział ze aparat zapłonowy (tam gdzie jest kopułka, nie myle pojeć?) Jest do wymiany Przestawił sie i dlatego tak sie działo Coś mi mowił ze jest już wyrobiony i trzeba patrzeć za nowym W sklepie za regenerowany ok 1500zł a w intercarsie powiedzieli mi ze mają podzespoły i mozna je wymienić Jak to jest?

Piotrek

Awatar użytkownika
FosGate
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FosGate » sob lis 11, 2006 04:05

pie...li glupoty .....masz silik nz a z nim zawsze sa problemy z obrotami trzeba ustawic zaplon, dawke paliwa i dawke powietrza i bedzie git :))) mialem to samo :)

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » sob lis 11, 2006 10:38

FosGate, sory ale chyba nie masz racji, na poczatku falowały mi obroty, z czasem zrobiło mi się tak ze samochod wogole stracił moc, pod gorke sam na 2 biegu ledwo jechałem, ja myśle ze znowu zaczyna mi sie to samo, pozatym zaufanego mam mechanika i wydaje mi sie ze dobrego..... A mozecie napisać cos wiecej o tym aparacie zaplonowym?

[ Dodano: Sob Lis 11, 2006 09:40 ]
aha jak ostatnio mi zrobił ten aparat to zero falowania obrotów czy to na zimnym czy na cieplym, temat falujacych obrotów tez juz przerabiałem troche (kable WIN, świece, filtr poweitrza, sonda, odma)

Piotrek

Awatar użytkownika
FosGate
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FosGate » sob lis 11, 2006 13:34

Sluchaj ja nigdy niemialem problemow z apratem tylko. przejedz sie do elektronika niech on ci ustawi przeplywomierz i dawke powietrza i wtedy zobaczysz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lis 11, 2006 17:01

PO prostu popatrz czy ośka aparatu nie ma dużych luzów, jeśli nie to chyba co innego.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » ndz lis 12, 2006 20:46

właśnie jak mi tak źle palił to myślałem ze kopułka i palec, luzy miałem na tej ośce co palec na nią przychodzi ale myślałem ze to normal, po tym jak mechanik mi to zrobił to palca prawie nie szło ruszyć, teraz luźniejsza jest ta ośka,

a jak z czesciami do aparatu?

Piotrek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”