[mk3] 1.8 gt problem z zamknieciem bagaznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sebekgliwice
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3] 1.8 gt problem z zamknieciem bagaznika

Post autor: sebekgliwice » sob lis 11, 2006 10:45

:otepienie: niewytrzymam teraz mi popsuly sie dwa zamki :crazy: pierwszy siadl mi w tylnej klapie bagaznika , zeby zamknac bagaznik musze chyba z 10 razy silnie uderzyc i docisnac zeby wskoczyl na ten bolec . co mam sprawdzic ? jest tam jakas sprezynka ? moze pekla ? czy lepiej wymienic na nowy zamek ? drugi zamek mi siadl w srodku czyli w schowku . nawet go nie zamykalem kluczem tylko normalnie zamykalem i tu nagle nie idzie otworzyc :grrr: i co teraz ? mam go wyrwac na sile ten schowek ? bo juz mnie szlak trafil :kac:

s.b.

Awatar użytkownika
Seru79
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Seru79 » sob lis 11, 2006 13:01

Chyba to nie na temat ale własnie wracam z parkingu bo grzebałem w zamku tylnej klapy w moim MKIV.
W moim zamku jest jednasprężynka która nawet jak pękie to nie bedzie miała chyba dużego wpływu na otwieranie klapy. Raczej dopatrywałbym się problemów w cięgnach. Ja mam 3 - plastikowo-metalowe. Musisz chyba rozkręcic i zagłądnąc do srodka.

Jeżeli to wkładka to do MKIV dorobienie wkładki na zamówienie w ASO kosztuje od 270 do 340zł zalezy jaka wersja. W MK3 pewnie cena bedzie podobna.

Awatar użytkownika
sebekgliwice
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sebekgliwice » sob lis 11, 2006 17:38

bylem w garazu na chwilke i pogrzebalem przez chwilke przy autku . zaczolem od schowka i nie udalo mi sie go otworzyc :kac: chyba bede musial rozwalic ten zamek . chyba ze cos doradzicie ? a bagaznik tez nie naprawilem :crazy: sa na tym zamku dwie sruby na imbuls , ale zlamalem klucz i musze to zostawic na kiedy indziej . musze sie dzis odstresowac :pub:

s.b.

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » ndz lis 12, 2006 02:34

Co do bagażnika, to nie wiem - a w sprawie otwarcia schowka zajrzyj tutaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48066
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=28837

Moje VWozidło spala średnio: Obrazek i Obrazek

Zablokowany