[MK III] Intercooler lepsze chłodzenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK III] Intercooler lepsze chłodzenie
Witam serdecznie.
Ostatnio byłem na stacji diagnostycznej u znajomego zrobić u nich w serwisie zbieżność.
wszytsko ładnie zrobili ale znajomy powiedział żebym wjechał na kanał.
Wjechałem posprawdzał wszystko i doczepił sie do intercoolera.
Powiedział że jest cały brudny od oleju i piasku ale to nie problem ale większe zastzreżenia miał co do jego zamocowania. Moj jest zamocowany jakby za zderzakiem. nie naprzeciw kratki w zderzaku. i tu moje pytanie czy tak musi być?! i co zrobić żęby IC dostawał cały czas świeże powietrze?! Bo zderzaka nie będe nawiercał hehe może zastosować coś w stylu ruru którą obejme IC i wyciągne przez kratke?! a może tylko go wyczyścić i to wystarczy?! POZDRAWIAM
Ostatnio byłem na stacji diagnostycznej u znajomego zrobić u nich w serwisie zbieżność.
wszytsko ładnie zrobili ale znajomy powiedział żebym wjechał na kanał.
Wjechałem posprawdzał wszystko i doczepił sie do intercoolera.
Powiedział że jest cały brudny od oleju i piasku ale to nie problem ale większe zastzreżenia miał co do jego zamocowania. Moj jest zamocowany jakby za zderzakiem. nie naprzeciw kratki w zderzaku. i tu moje pytanie czy tak musi być?! i co zrobić żęby IC dostawał cały czas świeże powietrze?! Bo zderzaka nie będe nawiercał hehe może zastosować coś w stylu ruru którą obejme IC i wyciągne przez kratke?! a może tylko go wyczyścić i to wystarczy?! POZDRAWIAM
---------- Passat -----------
No właśnie.... chyba tego mi brakuje...... gdzie to kupić na allegro nie ma.... W sklepie tez napewno nie bedzie a jak tak to o co poprosić ?! jak to sie fachowo nazywa?!
[ Dodano: 09 Lis 2006 22:24 ]
i jeszcze jedno pytanie jak sie czyści intercooler?! wiem ze wodą i plynem ale wymontować go ?! czy ma on jakiś płyn ktory trzeba spuścic ?! (tak jak chłodnica)
[ Dodano: 09 Lis 2006 22:24 ]
i jeszcze jedno pytanie jak sie czyści intercooler?! wiem ze wodą i plynem ale wymontować go ?! czy ma on jakiś płyn ktory trzeba spuścic ?! (tak jak chłodnica)
---------- Passat -----------