Golf III 1,8GL DUŻY PROBLEM!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Goofol
- Ma gadane
- Kontakt:
Ok zaczynam prosze nie smiejcie sie!!! Wymieniłem : świece, przewody WN, kopułke palec rozdzielacza, aparat zapłonowy, cewke z modułem, sterownik (komputer), monowtrysk, potencjometr przepustnicy, czujnik temperatury silnika, rozrząd, filtr powietrza, filtr paliwa, olej, płyn chłodniczy,paliwo... i to chyba wszystko!!! i NIC!!! Komp nic nie wskazuje a objawy caly czas takie same!!! Jutro sprawdzam pompe paliwa ale najgorsze ze to ostatnia rzecz jaka moze chodzic wadliwie!!! LUDZIE POMOZCIE!!!!
-
- Forum Master
-
- Forum Master
-
- Forum Master
- Goofol
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie wymienilem wszystko i....................... nie wiem jak ale nie szrpie!!!! Czasem szrpnie ale to raz na 100km i to przez chwilke!!!! Nie mam pojecia do Servisu nie jechalem bo chyba by mniwe wysmiali!!! Czekam na dluzsze przerywania i wtedy szybko jade do ASO!!! Co do czujnkia temp!!!! Reguluje obrotami bo podaje temp. silnika do sterownika !!! Tez wymienialem!!! Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc!!!
Kiedyś miałem podobny problem tylko ze szarpał i gasł na chwilę jak jechałem z prędkością powyzej 120 km/h przez dłuższy czas tak że trzeba było zwalniac i potem delkatnie przez chwilę gaz naciskac to robiło się ok na jakiś czas oraz tracił moc szybko i przerywał jak podjeżdzałem pod jakieś większe górki i wciskałem mocno gaz (na krótszych odcinkach i mniejszych prędkościach nic się nie działo złego).Jeździłem tak jakieś pół roku aż któregoś dnia padła mi pompa paliwa.Założyłem dobrą (kupiłem używaną ) i od tamtej pory problemy mi znikły(wydaje mi się że pompa paliwa była za to wszystko winna)i wydaje mi się że u ciebie te objawy mogą być sygnałem padającej pompy paliwa.