MK3 Nowy wita i pyta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 Nowy wita i pyta
Witam wszystkich ! Od niedawna jestem posiadaczem Golfika MK3 1.4 chyba najstarszego z możliwych (pierwsza rejestracja luty 92) wygląda i chodzi OK poza jednym problemikiem. Na wolnych obrotach nierówno pracuje. Wygląda tak jakby przerywał na jeden gar. Przewody WN założyłem nowe świece i kopułka, palec nowe (na starych było to samo) a mimo to pracuje nie równo. Za bardzo nie wiem co mu dolega ale zapłon raczej wykluczam. Acha jak tylko dotknę gazu zaczyna pracować równiutko. Podpowiedzcie coś! Jeszcze kilka pytań:
-czy w tym zabytku jest możliwość sczytywania kodów błyskowych ( mam złącze OBD1)
-czy i jak można skasować błędy komputera bez podłączenia pod VAG
-jak wyregulować wolne obroty
Dzięki z góry
-czy w tym zabytku jest możliwość sczytywania kodów błyskowych ( mam złącze OBD1)
-czy i jak można skasować błędy komputera bez podłączenia pod VAG
-jak wyregulować wolne obroty
Dzięki z góry
nie, tylko laptop i vagczy w tym zabytku jest możliwość sczytywania kodów błyskowych
odłączyc aku na parę minut, potem 10 minut biegu jałowegozy i jak można skasować błędy komputera bez podłączenia pod VAG
np vag lub podjedz do mechanika (inna sprawa jak masz lpg to do gazownika)jak wyregulować wolne obroty
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Miło jest pogadać z kimś oblatanym w temacie!
Rozbiorę ten silniczek (jak dam rade) zobaczę jaki będzie efekt.
[ Dodano: 07 Lis 2006 13:16 ]
Jeszcze jedno! Golfica jest opuszczona tak na oko ok. 4 cm a nie mam za bardzo kasy na fabryczne sprężyny. Kumpel tanio chce mi sprzedać zimowe opony z felgami ale 15” tylko nie wiem czy mi wejdą teraz stoi na 13”
Rozbiorę ten silniczek (jak dam rade) zobaczę jaki będzie efekt.
[ Dodano: 07 Lis 2006 13:16 ]
Jeszcze jedno! Golfica jest opuszczona tak na oko ok. 4 cm a nie mam za bardzo kasy na fabryczne sprężyny. Kumpel tanio chce mi sprzedać zimowe opony z felgami ale 15” tylko nie wiem czy mi wejdą teraz stoi na 13”
jesli te 15" maja rozstaw 4x100 to bierz bez wahania - felgi 15" w tym rozstawie to rarytas a wyglad auta bedzie o wiele lepszy....zimowe opony z felgami ale 15” tylko nie wiem czy mi wejdą teraz stoi na 13”
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.