ja mam mk3 TDI 90ps AHU w combi i jestem zadowolony,jak na to auto ten silnik jest idealny,spalanie hmm:D,jest bardzo male,w trasie jak nie przekraczam 120km/h to golf nie pr5zekracza 4l/100km,mam babeczke w wawie a do wawy mam 420km i raz przyjachelem pod sam do na 15l paliwa,wiem ze ciezko w to uwiezyc

,ale jechalem sobie za tirem tak 80-90km/h troche wkurzajace bylo bo byle kupa mnie wyprzedzalo ale chcialem zobaczyc z czystej ciekawosci czy dojade i dojecham,tyle ze jak juz zgazilem to mi nie zapalil,wyssal do cna

,hmm Pasek B4 90ps jezdzilem tym tez i szczeze nie zamienil bym sie w golfie sie czuje ze to 90ps na III jeszcze nawet fajnie ciagnie wyprzedzanie to przyjemnosc,a w passacie III jest juz taka dretwa,ale jak ktos lubie wieksze auto to jego sprawa,jednak 90ps w passacie to juz troche drentwo sie zachowuje,znaczy jakos tam idzie ale wiadomo to jakies 500kg wiecej niz golf,za czym idzie wiadomo wieksze spalanie nie wiele ale zawsze,pozatym silnik sprawuje sie bez zazutu,zmieniam tylko oleje i paski,moj AHU ma nakulane teraz juz 265 tys.ale chodzi jak zegar,nie mowy o problemach z odpalaniem czy cos ,strzał i chodzi,wady hmm jeste jedna powazna,plaga kradzierzy,trzeba bardzo na to uwarza TDI to chodliwy towar,gieldy wkoncu gdzies musza sie w to wszytsko zaoptrywac,najlepiej sobie na przewodzie paliwowym zaloyc zawur elektromagnetyczny taki od gazu koszt ok 80zł i ukryty wylacznik w srodku gdzies,tego jzu nie bede mowil niech kazdy sobie sam go schowa,wtedy juz ci nie powina,wlasne metody sa najskuteczniejsze,jak maja ci zajebac to ci nie pomoze zaden alarm ani immobiliser to wszystko jest kupa warte i dawno sprzedane,a tak to fura odpali ale zaraz sobie zdechnie z braku paliwa,a jak dobrze to schowasz to nikt nie znajdzie,a alarm i immobiliser to widomo kazdy jest tak samo zrobiony seryjnie i jest na to mnustwo sposobow,przynajmniej to jest moje zdanie,tylko zawor jak juz to musisz schowac miedzy filtrem paliwea a pompa bo jak schowaqsz przed filtrem to fura ujedzie ze 20km zanim padnie,juz to sprawdzalem,pozdrawiam,w razie jakichs pytan jestem do tyspozycji...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D