montaż alarmu MK3 !!!problem!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
montaż alarmu MK3 !!!problem!!!
Witam!
Montuje sam alarm i centralny i mam juz prawie wszystko obcykane "teoretycznie" :
Pierwszy problem to funkcja odciecia zapłonu tzn z centralki alarmu wychodza dwa grube czarne przewody-opisane one sa jako wyjście styków przekaźnika zapłonu- ale co z nimi gdzie je podłączyć????? prosze o pomoc. Alarm to Super forteca z firmy AMT
Drugi problem: mam przewód z centralki różowy pod stacyjke nie jestem pewny czy mam go podłączyc pod +12v??
prosze o jakies porady !!! czy jest ktoś kto montowal juz???
amator w tej dziedzinie ale z waszą pomocą mysle ze dam rade!
Montuje sam alarm i centralny i mam juz prawie wszystko obcykane "teoretycznie" :
Pierwszy problem to funkcja odciecia zapłonu tzn z centralki alarmu wychodza dwa grube czarne przewody-opisane one sa jako wyjście styków przekaźnika zapłonu- ale co z nimi gdzie je podłączyć????? prosze o pomoc. Alarm to Super forteca z firmy AMT
Drugi problem: mam przewód z centralki różowy pod stacyjke nie jestem pewny czy mam go podłączyc pod +12v??
prosze o jakies porady !!! czy jest ktoś kto montowal juz???
amator w tej dziedzinie ale z waszą pomocą mysle ze dam rade!
w schemacie auta mam z układu wtryskowego zintegrowanego z układem zapłonowym wyjscie na modół wzmocnienia zapłonu(cewka zapłonowa, rozdzielacz zapłonu) i z tego wychodzi jeszcze (+) do wyłącznika zapłonu.
zastanawiam sie czy do tego jakos by sie dalo to podlaczyc??
bo mam juz jeden imobilaizer (orginalny)ale w schemacie nie mam go niestety chyba ze to jest wlasnie to??
niewiem jak to zrobic!!????
zastanawiam sie czy do tego jakos by sie dalo to podlaczyc??
bo mam juz jeden imobilaizer (orginalny)ale w schemacie nie mam go niestety chyba ze to jest wlasnie to??
niewiem jak to zrobic!!????
znalazłem jeszcze takie cos:
+12v po włączeniu zapłonu(+15) przewod czarny znajdujacy sie w czerwonym 10-o polowym złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
blokada silnika (10 A) rozłączyc przewód czerwono żółty pompy paliwa znajdujący sie w czerwonym(H1) złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
blokada silnika(30A) rozłączyc przewód czerwono czarny (2,5mm2)znajdujacy sie w czerwonym 10-o polowym złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
do czego podłaczyc te dwa grube czarne przewodyz centralki alarmu -opisane one sa jako wyjście styków przekaźnika zapłonu-
??
+12v po włączeniu zapłonu(+15) przewod czarny znajdujacy sie w czerwonym 10-o polowym złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
blokada silnika (10 A) rozłączyc przewód czerwono żółty pompy paliwa znajdujący sie w czerwonym(H1) złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
blokada silnika(30A) rozłączyc przewód czerwono czarny (2,5mm2)znajdujacy sie w czerwonym 10-o polowym złączu konektorowymw skrzynce bezpiecznikowej
do czego podłaczyc te dwa grube czarne przewodyz centralki alarmu -opisane one sa jako wyjście styków przekaźnika zapłonu-
??
przecinasz przewód(obwód) który ma być zabezpieczony i łączysz końce z końcami czarnego z alarmu (w alarmie jest przekaźnik który zwiera na czas pracy oba czarne). A różowy ma być do stacyjki jako czujnik załączenia zapłonu i jeśli alarm jest aktywny to będzie wyło. I nie rozpisuj szczeółowo co i gdzie łączysz gdyż nie wiesz kto czyta te posty. Zwróć uwagę że piszę o alarmach gdyż je zakładam ale nic tu nie ma na temat mojego własnego.
Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!
wielkie dzieki AEM ja tylko pisze co znalazłem w necie, a pisze i pytam tu bo widze ze ca tu fachowcy chce poprostu wiedziec jakie mam mozliwosci no i gdzie co i jak no i sam cos wymysle, co nieco czaje ale wole sie pytac i jeszcze raz pytac bo podczas montowanie nie bede mial kogo no i chce byc pewny co podlaczam zeby nic nie uszkodzic oczywiscie!!
dzieki jeszcze raz za rady
i jak odłączyc te swiatla tzn czy moge ja podlaczyc pod ten sam przekaznik?
wiec jak mozna swiatla odlaczyc to by mozna i wlaczyc klakson!!!!
ty mi pisałeś na priva?evil78 pisze:wielkie dzieki AEM ja tylko pisze co znalazłem w necie, a pisze i pytam tu bo widze ze ca tu fachowcy chce poprostu wiedziec jakie mam mozliwosci no i gdzie co i jak no i sam cos wymysle, co nieco czaje ale wole sie pytac i jeszcze raz pytac bo podczas montowanie nie bede mial kogo no i chce byc pewny co podlaczam zeby nic nie uszkodzic oczywiscie!!
Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!
hehe ja pisałem też, prześlij i mi na kazanostra@o2.plAEM pisze:ty mi pisałeś na priva?evil78 pisze:wielkie dzieki AEM ja tylko pisze co znalazłem w necie, a pisze i pytam tu bo widze ze ca tu fachowcy chce poprostu wiedziec jakie mam mozliwosci no i gdzie co i jak no i sam cos wymysle, co nieco czaje ale wole sie pytac i jeszcze raz pytac bo podczas montowanie nie bede mial kogo no i chce byc pewny co podlaczam zeby nic nie uszkodzic oczywiscie!!
dostałem od Ciebie odp na priv ale maila żadnego
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tez bede na dniach istalowal centralke i immobilajzer. Potrzebowalbym instrukcji jak instalowac centralny zamek, tak od strony technicznej bo w opakowaniu nei mialem:-(, a nie chce jakiejs bzdury zrobic. gdyby ktos mial dostep do jakiejkolwiek instrukcji to buylbym wdzieczny. garu@poczta.fm