[MkIV] Problem z podświetleniem pokręteł ogrzewania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MkIV] Problem z podświetleniem pokręteł ogrzewania
Witam wszystkich
Zauważyłem dzisiaj w swoim golfiku że mi nie świecą w nocy pokrętełka. Jak mam się zabrać do rozebrania tego ustrojstwa. Jestem elektromechanikiem z zawodu to sobie na pewno poradzę - tylko trzeba jakoś zacząć.
Drugie pytanie brzmi w którym miejscu znajdują się wszystkie przekaźniki w tym autku??
Mam go dopiero 3 dni także dopiero się go uczę
Może ktoś ma całą książkę obsługi w wersji elektronicznej razem e schematami elektrycznymi instalacji ??
Pozdrawiam
Zauważyłem dzisiaj w swoim golfiku że mi nie świecą w nocy pokrętełka. Jak mam się zabrać do rozebrania tego ustrojstwa. Jestem elektromechanikiem z zawodu to sobie na pewno poradzę - tylko trzeba jakoś zacząć.
Drugie pytanie brzmi w którym miejscu znajdują się wszystkie przekaźniki w tym autku??
Mam go dopiero 3 dni także dopiero się go uczę
Może ktoś ma całą książkę obsługi w wersji elektronicznej razem e schematami elektrycznymi instalacji ??
Pozdrawiam
Witamy na forum.
http://vw2.info/vwforum/porady/wymiana.html
W technicznym masz podwieszone tematy z instrukcjami/ksiazkami obslugi...
http://vw2.info/vwforum/porady/wymiana.html
W technicznym masz podwieszone tematy z instrukcjami/ksiazkami obslugi...
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
mam taki sam problem tylko że umnie coś nie łaczy z tyłu na kostce(ponieważ jeśli np.poruszam pokrętłami to sie zapala oraz jak wyciągłem radio i dotykam kostki z tyłu to też się zapala) tylko nie bardzo wiem jak sie do niej dostać a całego panelu rozebranie zajeło by dużo czasu. jest jakis sposób bez rozbierania całego panelu dostać się do tyłu (kostki) bo podejrzewam że coś się tam rozlutowało
przekaźniki masz w lewo skos w dół od kierownicy żeby je zobaczyć trzeba odkręcić torxy łączące osłonę górną z poziomą osłoną nad pedałami gazy sprzęgła i hamulca. potem wyciągasz tą poziomą osłonę - jeśli wystarczy ci tyle żeby od dołu obejrzeć to ok, jeśli nie to musisz odpiąć osłony lewą i prawą dolna a potem jeszcze wzmocnienie pod niąmilek72 pisze:Drugie pytanie brzmi w którym miejscu znajdują się wszystkie przekaźniki w tym autku??
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 4:26 pm ]
pingu, możesz wyjaśnić o czym piszesz bo nic nie skumałem i nie wiem jak ci pomóc
To nie kostka Ci nie łączy tylko żaróweczka.pingu pisze:mam taki sam problem tylko że umnie coś nie łaczy z tyłu na kostce(ponieważ jeśli np.poruszam pokrętłami to sie zapala oraz jak wyciągłem radio i dotykam kostki z tyłu to też się zapala) tylko nie bardzo wiem jak sie do niej dostać a całego panelu rozebranie zajeło by dużo czasu. jest jakis sposób bez rozbierania całego panelu dostać się do tyłu (kostki) bo podejrzewam że coś się tam rozlutowało
Wyjmij ją i poodginaj troszkę druciki