"Szalejące" wskaźniki na desce rozdzielczej w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"Szalejące" wskaźniki na desce rozdzielczej w MK3
Witam wszystkich.
Może ktoś poradzi mi gdzie mam szukać powodu "szalejących" wskazówek od obrotów, prędkości, temp. wody i ilości paliwa na desce rozdzielczej w golfie MK3. Pokazują bardzo dziwne rzeczy, zupełnie odbiegające od rzeczywistości. Dodatkowym objawem jest wyświetlanie erroru na wyświetlaczu przejechanych kilometrów oraz dziwnej godziny.
Zdarzyło się już kiedyś wcześniej ale samo ustąpiło. Teraz jednak samo nie wróciło do normy nawet po odłączeniu akumulatora.
Podejrzewam, że są to problemy z masą, ale nie wiem gdzie sprawdzać.
Może ktoś miał jakieś doświadczenia z podobnym problemem, to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam.
Może ktoś poradzi mi gdzie mam szukać powodu "szalejących" wskazówek od obrotów, prędkości, temp. wody i ilości paliwa na desce rozdzielczej w golfie MK3. Pokazują bardzo dziwne rzeczy, zupełnie odbiegające od rzeczywistości. Dodatkowym objawem jest wyświetlanie erroru na wyświetlaczu przejechanych kilometrów oraz dziwnej godziny.
Zdarzyło się już kiedyś wcześniej ale samo ustąpiło. Teraz jednak samo nie wróciło do normy nawet po odłączeniu akumulatora.
Podejrzewam, że są to problemy z masą, ale nie wiem gdzie sprawdzać.
Może ktoś miał jakieś doświadczenia z podobnym problemem, to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam.
Re: "Szalejące" wskaźniki na desce rozdzielczej w
Przez gubienie masy faktycznie może tak być, zacznij od przeczyszczenia wszelkich przewodów masowych od akumulatora na silnikowych i itp kończąć być może jest jakiś też od wskaźników masowy ale nie mam pojęcia gdzie może być