[MK3] wskaźnik poziomu paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] wskaźnik poziomu paliwa
Witajcie
Od kilku dni świruje mi wskaźnik poziomu paliwa. Po wyłączeniu zapłonu wskazuwka nie spada po standardowego poziomu - nazwijku go zero - ale zatrzymuje się w pozycji wskazania ponad połowy baku mimo, iż paliwa jest znacznie mniej.
Miał ktoś podobne problemy? Co to takiego?? Muszę gmerać przy liczniku???
Będę wdzięczny za poradę. Dla osoby, która trafnie zdiagnozuje problem przewidziany browar
Pozdrawiam
Od kilku dni świruje mi wskaźnik poziomu paliwa. Po wyłączeniu zapłonu wskazuwka nie spada po standardowego poziomu - nazwijku go zero - ale zatrzymuje się w pozycji wskazania ponad połowy baku mimo, iż paliwa jest znacznie mniej.
Miał ktoś podobne problemy? Co to takiego?? Muszę gmerać przy liczniku???
Będę wdzięczny za poradę. Dla osoby, która trafnie zdiagnozuje problem przewidziany browar
Pozdrawiam
Kolarz
Jesli wskazania paliwa są ok obojetnie ile jego masz, a po wylaczeniu zaplony spada lub wzrasta na jakąś stałą pozycje to podejzewam jakieś przebicia w liczniku. Jest to dosyć dziwne zjawisko (jesli tak masz jak opisalem) ale takie własnie usterki. Zanim zaczniesz rozbierać licznik proponuje odczepić wtyczke od pływaka i sprawdzić czy będą zmiany. Jesli spadnie na zero na wylączonym to bedzie wina po stronie pływaka. Jesli bez zmian to wina licznika.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
oj kolego i tu sie mylisz Tyskie to Tyskie (Kompania Piwowarska ) ,no moze czasami Lech(osobiscie Lech mi nie smakuje - taki jakiś bez smaku), a Żywiec to Żywiec (Grupa Żywiec) - nie sposób pomylić tych dwóch browarków (Żywiec bardziej gorzki i cięższy).bomberxl pisze:A TYSKIE faktycznie czasem wali lechem lub żywcem.
co do wskazówki to u mnie przy pełnym baku wskazówka jest na 3/4 skali wina pływaka,po podniesieniu pływaka na maks.wskazówka tez pokazuje maks.
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.