[MK2] Katalizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- marcin21c
- Mały gagatek
- Kontakt:
hej, mam taką kwestię, niechcę zakładać nowego posta, mam MK2 1.3 NZ i kata z sondą, która mi padła, pytałem w sklepie ale uniwersalny zamiennik jest nieco krótszy od tej co mam wkęcony, tzn moja sonda ma 39,3mm od wieżchołak koszyczka "badawczego" do końca gwintu czyli do podcięcia technologicznego, a sonda w sklepie ma 20mm, czy to w czymś szkodzi, na oryginał mnie niestać bo za bosza chcą 500zł a zamiennik jest w cenie 160zł
czy opłaca się kupować zamiennik, czy mi po kilku miesiącach nie padnie??
czy opłaca się kupować zamiennik, czy mi po kilku miesiącach nie padnie??
GOLFIK 1,3 NZ '91 de best kar
- krzysiek77
- Ma gadane
a mnie w poście http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59775 jak zapytałem o sonde to sie dziwili że w gaźnikach montowali sonde a jak czytałem to juz zwatpiłem czy napewno nie mam jakiejs przekładki
tez mam MH z katem i sondą wyciołem kata wspawałem w rurkę sonde i w miejsce kata samochod sie odmulił w spalaniu róznicy nie ma jak oryginalny uklad wydechowy to nie zauważyłem znaczacego podniesienia brzmienia
a gdybym wiedział że kata można sprzedać to bym go zabrał a ja ździwiony że spawacz za cały interez wzioł tylko 10 zł to powiem ze ładnie zarobił
a może ktoś odpinał sonde i próbował sie przejechać co sie działo wtedy bo niewiem czy czasem mi sonda nie padła
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 21:31 ]
a no i może coś wie co z kolegą "marcin21c" bo jestem ciekaw takiej sytuacji może ktoś wie wiecen na ten temat
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 22:25 ]
a ilo przewodową macie tą sonde w kat na gaźniku silnik
tez mam MH z katem i sondą wyciołem kata wspawałem w rurkę sonde i w miejsce kata samochod sie odmulił w spalaniu róznicy nie ma jak oryginalny uklad wydechowy to nie zauważyłem znaczacego podniesienia brzmienia
a gdybym wiedział że kata można sprzedać to bym go zabrał a ja ździwiony że spawacz za cały interez wzioł tylko 10 zł to powiem ze ładnie zarobił
a może ktoś odpinał sonde i próbował sie przejechać co sie działo wtedy bo niewiem czy czasem mi sonda nie padła
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 21:31 ]
a no i może coś wie co z kolegą "marcin21c" bo jestem ciekaw takiej sytuacji może ktoś wie wiecen na ten temat
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 22:25 ]
a ilo przewodową macie tą sonde w kat na gaźniku silnik