[mk4] czy ktos wie ile ma rezerwa benzynki w 1.6 SR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
centurion079
- Mały gagatek

[mk4] czy ktos wie ile ma rezerwa benzynki w 1.6 SR
Witam czy ktoś wie ile ma rezerwa benzynki w silniku 1,6 SR tzn ile średnio można przejechać od momentu zapalenia sie lapmki, z góry wielkie dzieki.
- artur_golfiv
- Mały gagatek

Powiem Ci tak, przejechałem na rezerwie około 20-30km, wsazówka była na ostatniej kresce, zatankowałem do pelna tak ze juz sie wiecej nie dalo nalac [:)] i wlałem 49 litrów
wiec wychodzilo by ze jeszcze 6bylo, na oko mi to daje ok. 9-10litórw.
chociaż teraz zwatpilem bo caly czas myslalem ze w 1.6sr sa tylko 55litrowe baki...
chociaż teraz zwatpilem bo caly czas myslalem ze w 1.6sr sa tylko 55litrowe baki...
- artur_golfiv
- Mały gagatek

juz nie mów że tak wielce kręcąsuaweq pisze:ja bym tak nie określał pojemności rezerwy
przez tankowanie bo stacje tez kręcą liczniki
a teoretycznie jest rezerwy na 100 km
wg mnie jest max 5l
a co do max. 5l, to w Seicento 1.1 jest 7l rezerwy
wg producenta też są predkości maksymalne i przyspieszenia do 100km/h które zazwyczaj mijają się z prawdąkiss pisze:wg producenta jest:suaweq pisze:wg mnie jest max 5l
dla zbiornika 55 – 7 l.
dla zbiornika 62 – 8 l.
Napisałem wg producenta bo przecież na czymś trzeba się opierać a nie będę przecież opierał się na Twoich mało precyzyjnych wyliczeniach.artur_golfiv pisze:wg producenta też są predkości maksymalne i przyspieszenia do 100km/h które zazwyczaj mijają się z prawdą
Wartości podawane przez producentów owszem nie zawsze się sprawdzają, lecz w tym przypadku są to wahania minimalne. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
- artur_golfiv
- Mały gagatek

Nie poświęcaj się bo uszkodzisz sobie pompęartur_golfiv pisze:kiss specialnie dla Ciebie nastepny raz bede jezdzil az mi nie stanie:):) [bez skojarzen] i zatankuje z wlazczona stacyjka zeby zobaczyc po ilu litrach zgasnie rezerwa
napewno rozni sie znacznie od danych producenta
To że widoczne różnice zauważasz w swoim akurat aucie niczego nie udowadnia.
-
greg
no niewiele - kiedys robiono badania od 10 do 20% i wg prawa jeśli jest plomba to nie jest przestępstwo tylko bład w opomiarowaniu w moim mk4 1,4 zrobiłem na rezerwie 50km i podjechałem zatankować - czyli spalił ok 3,5litra - wiec realne jest 5-7litrów ale za duze emocje były że braknieartur_golfiv pisze:juz nie mów że tak wielce kręcą