[mk 2] Regulator ciśnienia paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

[mk 2] Regulator ciśnienia paliwa

Post autor: tirsone » pn paź 30, 2006 22:05

Mam problemik okazało się ze nie mam powrotu paliwa do baku.. a wszystko zatrzymuje się na regulatorze ciśnienia... bo tak to chyba się nazywa..
Odkręciłem to coś ale nie wiem czemu paliwo przez nie nie przepływa... Zauważyłem że od strony bezpośredniego wylotu na rurę od powrotu paliwa jest jakis wewnętrzny regulator na gwincie ... niestety kręcenie nim zdaje się nie przynosić zadnych rezultatów bo próby (ustnego) przedmuchania tego regulatora nic nie dają...
Więc może ktoś wie jak to działa bo mi paliwko wywaliło innymi otworami :crazy:

Pozdrawiam...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » pn paź 30, 2006 22:18

Może to regulator uszkodzony jest(nie ma w nim przypadkiem jakiejś membrany?)

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 30, 2006 22:40

tirsone pisze:bo próby (ustnego) przedmuchania tego regulatora nic nie dają
tam są dwa współdziałające elementy, regulator ciśnienia i regulator rozgrzewu silnika. Nie ma w tym pierwszym membran tylko sprężyna i tłoczek. Ustami nie przedmuchasz, to działa na ciśnieniach ponad 5 atmosfer. Szczegółów budowy nie znam ale to zajęcie dla kogoś obeznanego w k-jetroniku

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » pn paź 30, 2006 22:49

Hmmm..... no to lipa ...bo juz w ogóle nie wiem jak to ustawić... a tym bardziej jak ten wewnętrzny regulator na gwincie ma byc ustawiony..... ale dzięki za chęci...

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 30, 2006 22:55

tirsone pisze:a tym bardziej jak ten wewnętrzny regulator na gwincie ma byc ustawiony
po prostu nie słyszałem żeby to padło, jak już pokręciłeś to pewnie bez regulacji z manometrem sie nie obejdzie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » pn paź 30, 2006 23:07

Paweł... nie wiem czy to padło.. jestem w trakcie swapa i poprostu wszystko mam juz zrobione ale przy kupnie obudowa filtra powietrza razem z tym regulatorem były osobno i możliwe ze ktos tam cos zakręcił... ja juz nie wiem co teraz mam zrobić... a tym bardziej jak miałbym teraz to ustawić (manometrem.......)..... aaaagggrrrr....

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 30, 2006 23:13

Podstawa to znaleźć speca od tego. K-jetronic to powszechny wtrysk również w starszych mercach więc musisz poszukać, niema wyjścia.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » wt paź 31, 2006 00:17

.... :blush: no to padaka.... to pewnie przez to ze to tyle stało bez paliwa...i w końcu się coś zacięło..... :(

Mój golf

Miłość ożyła....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”